dinsdag 13 juli 2010

Israël breekt opnieuw huizen af in Oost-Jeruzalem

 
Israëlische bulldozers hebben dinsdag twee huizen afgebroken in de wijk Al-Issawiya in Oost-Jeruzalem, die zonder vergunning waren gebouwd. Door de afbraak raakten de families van Sabah Abu Rmeileh en Mahmoud Abu Rayaleh dakloos. Er braken rellen uit en een vrouw raakte gewond, meldt Ma'an. Het was voor het eerst sinds een maand geleden in de wijk At-Tur bouwsels voor agrarisch gebruik werden gesloopt, dat er weer huizen tegen de vlakte gingen. Haaretz meldt dat ook nog een derde huis met de grond gelijk werd gemaakt, waardoor ook de familie van Bassam Issawi dakloos raakte.
Het is voor Palestijnen in Oost-Jeruzalem nagenoeg onmogelijk om een vergunning te krijgen voor het bouwen of uitbreiden van een huis. De sloop kwam een dag nadat bekend werd dat in Pisgat Ze'ev, een Joodse wijk in bezet Oost-Jeruzalem, de bouw van 32 huizen is goedgekeurd. Hagit Ofran, degene die voor Vrede Nu de bouwactiviteiten in bezet gebied volgt, was die goedkeuring één van de laatste schakels in een plan voor de bouw van 220 huizen dat al uit 2007 stamt.
Het lid Dmitri Dilani van de Revolutionaire raad van Fatah wees erop dat de sloop kwam tussen het bezoek van premier Netanyahu aan de VS en de komst van de Amerikaanse onderhandelaar Mitchell die de Palestijnen wil overhalen rechtstreekse besprekingen te beginnen. 'Het toont aan dat Israël en de VS een gemeenschappelijk belang hebben bij het toebrengen van schade aan de Palestijnen in Jeruzalem,' zei hij.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...