donderdag 15 juli 2010

Israël sloopt weer twee huizen op de Westoever

 AFP

Het Israëlische leger heeft donderdag twee huizen vernield in het dorp Abul Arqan op de Westoever, zo meldt AFP. De huizen waren gebouwd zonder vergunning. Zij boden onderdak aan de 13 leden van de familie Al-Shawamreh, onder wie negen kinderen. De familie kreeg bij zonsopgang de opdracht de huizen te verlaten, waarna bulldozers de huizen pletten en ook een bron vernietigden. ´Ze gaven ons geen tijd om alles mee te nemen,´ zei Mohammed al-Shawamreh tegen AFP ter verklaring waarom hij en familieleden en buren bezig waren het puin te doorzoeken.
Een woordvoerder van het Israëlische leger ontkende dat er iemand in de huizen woonde. ´Deze huizen waren illegaal gebouwd en er woonde niemand, daarom hebben we vernield,´ zei hij.
Sinds het begin van dit jaar heeft Israël ruim 20 huizen op de Westoever vernield waardoor meer dan 130 mensen dakloos werden, volgens de mensenrechtenorganisatie Het Israëlische Comité tegen het Slopen van Huizen (ICAHD). Een groot deel van de huizenvoorraad in bezet gebied is gebouwd zonder vergunning. Vergunningen worden in de zogenoemde ´Areas B en C´ zelden gegeven door de militaire machthebbers.
Woensdag werden- net voor het bezoek van de Amerikaanse onderhandelaar Mitchell dat vandaag is begonnen - in Oost-Jeruzalem drie huizen platgemaakt. Dat lokte een veroordeling van de VS uit.

Geen opmerkingen: