donderdag 8 september 2011

Strijder Islamitische Jihad gedood in Gaza, Israel ontkent aanval

Een lid van de Quds brigades van de Islamitische Jihad  in Gaza is woensdagavond gedood door een explosie ten westen van Deir sal-Balah in de Gaza-strook. Volgens de woordvoerder van de Quds brigades was de oorzaak een Israelische luchtaanval op een auto. Een woordvoerster van het Israelische leger ontkende echter dat Israel een luchtaanval had uitgevoerd.  'Er waren geen operaties in de Gaza-strook deze avond,' zei luitenant-kolonel Avital Leibovich. 'Een luchtaanval is niet iets wat je makkelijk verborgen houdt,' voegde ze eraan toe. En: 'Het is niet de eerste keer dat we zien dat daar een 'arbeidsongeval' plaatsvindt.' 
De gedode strijder was de 28-jarige Remah Fayez Al-Husseni uit het Shati kamp in Gaza-stad. Woordvoerder Abu Ahmad van de Quds brigades zei dat Israel probeerde 'het verzet uit te lokken om de  aanval te beantwoorden'.
De Israelische ontkenning is opmerkelijk, omdat Israel eerder had gemeld dat een projectiel was geland dicht bij een kibbutz in the Shaar Hanegev Regional Council in de Negev. Later in de nacht werd er door een onbemand vliegtuigje ook een raket afgevuurd op een groepje mensen bij een lanceerplaats bij het Jabaliya-kamp, volgens ooggetuigen. Ook dat werd door het Israelische leger ontkend. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Verschrikkelijk allemaal. Gisteren stond er een foto in de Provinciale Zeeuwse Courant (ook wel in andere denk ik) van de tentjes en hutjes van de bedoeïnen van Umm al-Kher wat door het IDF met bulldozers vernietigd waren. Commentaar bij de foto: de tenten moeten wijken voor nieuwe joodse nederzettingen op de Westelijke jordaanoever. De Israelische overheid ziet hen als illegale bewoners.
In 2009 was ik daar met een groep. De bewoners leefden toen al in tenten, geschonken door de VN omdat hun huisjes al eerder verwoest waren. 100 meter verderop was een settlement met alle benodigde voorzieningen, beschermd door het IDF.
Bij onze groep was ds Johan van de Berg. Hij kan Arabisch en heeft toen met een vrouw in een tent gesproken. Ze zei: jullie komen naar ons kijken, gaan weer naar huis en vergeten ons weer". Nou, ik moet nog heel vaak aan die vrouw denken. Ik wou dat ik ze kon helpen, want ik maak me er zo kwaad over. Dan vragen die joden die die misdaden begaan zich af: waarom haten ze ons toch zo. Ze hebben maar niet door dat ze het er zelf naar maken.
Corrie

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...