vrijdag 27 april 2012

Aanval met molotov-cocktails op huizen Afrikaanse asielzoekers in Tel Aviv

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag aanvallen met molotov-cocktails uitgevoerd op een wijk in het zuiden van Tel Aviv, waar asielzoekers uit Eritrea en Sudan wonen. Vier huizen werden  door brandbommen getroffen; een vijfde brandbom werd gegooid naar een crèche (zie foto).
De motivatie is waarschijnlijk racisme. Er zijn eerder in de buurt protestdemonstraties geweest tegen de aanwezigheid van zwarte buitenlanders. In januari 2011 werd een brandbom gegooid naar een appartement van Sudanezen in Ashdod. In dezelfde maand werden drie zwarte tiener meisjes mishandeld door een groep Joodse tieners.

8 opmerkingen:

Esther zei

De motivatie is niet racisme maar simpelweg de gigantische overlast die Afrikanen Israël bezorgen in kwetsbare wijken: drugshandel, smerigheid in de straten, in het park, prostitutie, agressie,geslachtsziekten, diefstal. Illegalen zijn illegalen, of het in Israël of in Nederland is.

Abu Pessoptimist zei

Heb ik dat goed begrepen, Esther? Zwarte mensen bezorgen overlast en daarom is het best OK om er een paar molotov-cocktails tegenaan te gooien? En zonder dat dat racisme mag heten?

Esther zei

Jij wet blijkbaar goed wie het gedaan heeft/hebben en bovendien suggereer jij met je 'zwarte mensen' iets wat ik niet heb uitgesproken.

Je hebt het dus niet goed begrepen maar wil mij van racisme betichten.

Bovendien laat je zien dat je niet leest of wenst te lezen want ik had het over diefstal, prostitutie enz.

Abu Pessoptimist zei

OK, ik heb het niet goed begrepen. Die Afrikanen zijn dus volgens jou blank. En ze zorgen voor overlast, diefstal, prostitutie enz., en dus is het een goed idee daar wat aan te doen met molotov-cocktails.
Heb ik het zo beter gesnapt?

Trees zei

En een molotov cocktailop onder andere een kinderdagverblijf waar veel Afrikaanse kinderen zitten zou de oplossing zijn voor dit probleem Esther?
Deze asielzoekers worden allemaal in de al armere wijken van tel Aviv gezet, dat roept emotie op, en angst bij de mensen die er al jaren wonen. Klopt. Deden ze in Nederland ook, gastarbeiders in de achterstandswijken zetten. vervolgens zijn er huiseigenaren die dit uitbuiten door hoge huren te vragen aan deze asielzoekers, en er zoveel mogelijk in een huis zetten.
Dan zal de oplossing toch echt hogerop gezocht moeten worden. En niet dor middel van een molotov te gooien. Wat prostitutie en andere dingen betreft, je wil me toch niet wijsmaken dat dat alleen maar plaatsvind door Afrikanen, de Russen en andere Israeliers kunnen er ook wat van. Praat niet recht wat gewoon erg krom is.( Trees met hoofdletter T)

Esther zei

Je begrijpt er werkelijk niets van Abu.
Jij hebt het voortdurend over huidskleur en ras terwijl het hier gaat over escalerend geweld dat ontaard in brandstichting.

En ook nu weer meen jij dat ik brandstichting goedkeur. Ook dat schreef ik nergens.

Je hebt het dus niet 'gesnapt'.


@Trees
Ook jij dient beter te lezen en 100% minder te suggereren en je dient je beter op de hoogte te stellen van Levinsky Park en omgeving

Abu Pessoptimist zei

Ontaardt is in dit geval met dt, Esther. Maar voor de rest: blijkbaar escaleerde het geweld van de peutertjes van deze Afrikaanse crèche dusdanig dat wij moeten kunnen begrijpen dat het logisch is dat de kleintjes op een brandbom werden vergast. Ik geloof dat we het hier maar bij moeten laten, Esther. Deze redenering is echt totaal geschift.

Anoniem zei

Meerdere keren per jaar vinden er demonstraties plaats, demonstraties tegen discriminatie en racisme.Hoor je dat zwarte joodse kinderen geweerd worden op school, dat men ze uit de wijken wil hebben en scheld/schreeuwpartijen. Ook Palestijnen ondervinden het zelfde racisme, geen verhuur van kamers aan Arabische studenten en ga maar zo door.http://www.youtube.com/watch?v=KuYxj-kmuAg
gr. jose

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...