dinsdag 3 april 2012

Israelische leger sloopt vier huizen in Beit Jala en haalt 55 elektriciteitspalen omver

Een van de vier vernielde huizen in Beit Jala.(foto Wafa)

Israelische militairen hebben dinsdagmorgen met bulldozers vier huizen in het stadje Beit Jala bij Bethlehem gesloopt, alsmede 55 palen van het elektriciteitsnetwerk. De wijk Makhrour van Bethlehem kwam daardoor volledig zonder stroom te zitten. De burgemeester van Bethlehem zei dat de gemeente met het leggen van een noodkabel de overlast probeert te beperken.
De inwoners van Beit Jala meldden dat twee bulldozers, vergezeld van diverse legervoertuigen en politie in alle vroegte de wijk binnenreden en meteen aan het werk gingen. Een eigenaar van één van de  verwoeste huizen zei dat hij op 5 maart een aankondiging van de sloop had ontvangen. Daarna had hij een advocaat in de arm genomen en het volgende wat er gebeurde was dat zijn huis werd vernield. De Israeli's zeiden dat de slooporders al in 2005 waren verstuurd, maar dezelfde eigenaar zei nooit iets ontvangen te hebben. Hij vond de slooporder op 5 maart, onder een steen voor zijn deur.
Ma'an News voegt nog toe dat Al-Makhrour, ten westen van Bethlehem, door het Center for Cultural Heritage Preservation beschouwd wordt als cultureel erfgoed. De wijk, die op een helling ligt, staat volgens het Centrum op de nominatie om van Beit Jala afgesneden te worden door wat de Israeli's het 'Veiligheidshek' noemen, maar door anderen meestal simpelweg 'de Muur' wordt genoemd.  

1 opmerking:

Anoniem zei

http://www.knack.be/nieuws/buitenland/israel-breekt-af-wat-europa-in-palestina-opbouwt/article-4000076418775.htm#reviews
Vanmiddag naar de bijeenkomst met buitenlandwoordvoerders en Shir Hever in de tweede kamer. Morgen wordt het geweld van kolonisten in de tweede kamer behandeld.
gr. Jose