woensdag 4 april 2012

Gaza: lijk van tiener gevonden en lichaam van door Israel gedode man geretourneerd,

Kinderen staan rond het lichaam van de 17-jarige Hisham Misbah Saad die woensdag door Israelische soldaten werd doodgeschoten ten oosten van Gaza-stad. (Ma'an)

Updated. Ten oosten van Gaza-stad, bij de oostelijke begraafplaats is woensdag het lichaam gevonden van een dode man. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Hij werd later geïdentificeerd als de 17-jarige Hisham Misbah Saad. Een Israelische militaire woordvoerster bevestigde dat Israelische troepen dinsdag laat hadden geschoten op 'een verdachte die die in de richting van het grenshek kroop'.  Ze voegde eraan toe dat de afgelopen weken een paar keer explosieven bij het hek zijn ontdekt
De vondst van de dode jongen  kwam enkele uren nadat Israel het lichaam terug had gegegeven van de 20-jarige Bilal Yousef al-Saayed  die zaterdag onder vergelijkbare omstandigheden door de Israeli's was doodgeschoten. Uit forensisch onderzoek bleek dat hij geraakt was in de bovenste helft van zijn lichaam. Hij had verwondingen in zijn gezicht, nek en borst. Het lichaam is intussen aan de familie teruggegeven.
Het Israelische leger verdacht Al-Saayed er eveneens van explosieven te willen plaatsen. Hij was in het bezit van een kalasjnikov en munitie. Er werden geen explosieven gevonden. Al-Saayed was vermoedelijk geen militant Geen enkele gewapende groepering heeft gemeld dat Al-Saayed lid van hun organisatie was.  

Geen opmerkingen: