woensdag 11 november 2015

Dinsdag: Twee Palestijnse doden en een ernstig gewonde

Sadeq Gharbiyeh
Israelische militairen hebben dinsdag een 16-jarige Palestijnse jongen doodgeschoten op de Westoever en  een andere ernstig gewond bij wat pogingen zouden zijn geweest om aanvallen uit te voeren met een mes. Eerder op de dag werd een 37-jarige Palestijnse man in Jeruzalem gedood die een grenspolitieman zou hebben willen steken, en werd een 12-jarige jongen levensgevaarlijk gewond nadat hij daadwerkelijk een aanval had uitgevoerd met een mes. Het dodental aan Palestijnse kant staat nu op 82.
De 16-jarige jongen werd doodgeschoten bij het container-checkpoint. Hij heette Sadeq Ziad Gharbiyeh en kwam uit Sanur in het zuidoosten van de provincie Jenin. Er waren geen Israelische gewonden.
In de nederzetting Teqoa werd een Palestijn ernstig gewond. Hij zou er zijn binnengedrongen en een mes hebben gehad. 
In Oost-Jeruzalem werd bij de Damascus-poort de 37-jarige Muhammed Nimr met ze kogels doodgeschoten, nadat hij een grenspolitieman zou hebben willen steken. Hij was vader van drie kinderen. Volgens getuigen werd hij gedood door veiligheidsmensen die een Joodse nederzetting in de Musrara buurt bewaakten.
Een half uur daarvoor werd een 12-jarig jongetje neergeschoten en levensgevaarlijk gewond, nadat hij en een 13-jarig vriendje een veiligheidsman van de sneltram hadden verwond nabij de nederzetting Pisgat Ze'ev. Het 13-jarige vriendje werd gearresteerd. De veiligheidsman werd niet al te ernstig gewond.

2 opmerkingen:

Elisabeth zei

Beste Maarten-Jan
De laatste tijd komen mijn berichten soms niet door. Doe ik iets verkeerd?

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth,
Voor zover ik kan zien heb ik één bericht over het hoofd gezien (had het een beetje druk). Het is intussen geplaatst. Als er meer is blijven steken, laat het dan weten. Eventueel naar mijn gewone emailadres.

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...