vrijdag 6 november 2015

Vrijdag: twee dode Palestijnen (de nummers 77 en 78), vier Israeli's gewond


Tharwat Sha'arawi.

Israelische militairen hebben vrijdag een 72-jarige vrouw doodgeschoten nadat zij volgens de Israeli's geprobeerd zou hebben op soldaten in te rijden met haar auto. Zij was de 77ste dode sinds oktober. In de Gaza-strook werd een jonge man uit Khan Younis doodgeschoten tijdens een demonstratie van Palestijnen bij het grenshek. Verder werden vrijdag vier Israeli's gewond bij een drietal aanslagen, twee van hen raakten ernstig gewond.
De 72-jarige vrouw was Tharwat Sha'arawi uit Halhul, ten noorden van Hebron. Volgens de Jerusalem Post openden de soldaten bij de Gush Etzion kruising het vuur op haar auto, omdat die ''verdacht leek'' en op soldaten toereed. De vrouw raakte gewond en was overleden toen zij het Shaare Zedek ziekenhuis in Jeruzalem werd binnengebracht. Ook twee Palestijnse jongeren die bij een benzinestation in de buurt stonden, raakten gewond door de kogels die op de vrouw werden afgevuurd. Hun verwondingen waren matig ernstig. De man van Tharwat Sha'áraweh, Fouad,  werd tijdens de eerste intifada (1988-1991) door de Israeli's doodgeschoten.
De 78ste dode viel een half uur na de dood van Tharwat Sha'arawi. Het was Salameh Moussa Abu Jame uit Khan Younis. Het Israëlische leger zei dat een groep Palestijnen demonstreerde dichtbij het grenshek en dat zij dat dreigden dat te beschadigen. Daarop schoot het leger gericht op een man die volgens hen één van de gangmakers was - de dood van Salameh Abu Jame was het gevolg.
Vier Israeli's raakten vrijdag gewond bij aanvallen. Een man werd neergestoken bij de nederzetting Sha'ar Binyamin, twee kolonisten ( een van hen een 16-jarige jongen) werden aangeschoten bij de Ibrahimi moskee in Hebron en een vierde werd beschoten bij het Beit Einum kruispunt ten noorden van Hebron.  Deze laatste Israeli raakte zwaar gewond, hetzelfde gold voor de 40-jarige man die bij Sha'are Benyamin werd neergestoken. De dader van deze aanval met een mes maakte zich later overigens met naam, toenaam, identiteitsbewijs en foto bekend via Facebook.
In Hebron is het overigens heel druk met Joodse kolonisten op dit moment. De Ibrahimi moskee, waar Israel al sinds de jaren '80 ongeveer de helft van heeft opgeëist en in gebruik heeft genomen als synagoge, is deze week helemaal gesloten voor moslims, zodat de Joden het rijk alleen hebben, Dat heeft enkele duizenden Joden aangelokt.
Het Palestijnse ministerie van Gezondheid maakte bekend dat er sinds 1 oktober niet alleen 78 doden, maar intussen ook meer dan 2.513 gewonden zijn gevallen onder de Palestijnen. Van hen werden er tenminste 1.400 getroffen door scherpe munitie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zie ook Richard Silverstein: + 11 sec. VIDEO Israel Murders Palestinian Granny on Her Way to Lunch in Hail of Bullets
http://www.richardsilverstein.com/2015/11/08/israel-murders-palestinian-granny-on-her-way-to-lunch-in-hail-of-bullets/

Herman

Elisabeth zei

Maar, maar, maar...ze had wel een militair mes in haar auto volgens het Israelische leger. Kijk maar naar de foto.
https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/video-israeli-soldiers-fire-car-killing-elderly-woman

Dit was een levensgevaarlijke oude dame.

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...