maandag 2 november 2015

Jeruzalem sloopt vier huizen in een paar uur tijd


Foto's Wadi Hilweh Information Centre.

Updated. De Gemeente Jeruzalem heeft maandag in enkele uren tijd vier huizen gesloopt. Drie huizen gingen tegen de vlakte in Beit Hanina en één in de wijk Jabal al-Mukabir. In Beit Hanina ging het om een gebouw van drie appartementen van elk 120 vierkante meter. De advocaat Khaldoun Najm, één van de eigenaars, zei dat drie families, in acht mensen, dakloos werden. De sloop vond plaats zonder voorafgaande waarschuwing en de appartementen werden gesloopt met de meubels en andere bezittingen er nog in, meldde hij. Ook zaten enkele buurpanden na de sloop zonder water en elektriciteit. 
In Jabal Al-Mukabir ging het om een huis waar een familie van zeven mensen, man vrouw en vijf kinderen, van wie de jongste vier jaar oud, drie weken geelden hun intrek hadden genomen. De sloop vond plaats zonder dat er vooraf was gewaarschuwd. De reden was dat het huis was gebouwd zonder de benodigde vergunningen. Bouwvergunningen worden in Jeruzalem over het algemeen niet verleend aan Palestijnen.
Eigenaar Sami Idris verklaarde dat de de bulldozers, vergezeld van speciale eenheden, 's morgens vroeg kwamen. Hij kreeg kort de gelegenheid, papieren, geld en wat kleinigheden mee te nemen en werd toen op straat gezet. Werklieden haalden vervolgens het huis leeg en de bulldozers maakten het daarna kapot, terwijl de familie op een afstand mocht toekijken.
Het huis was drie maanden geleden gebouwd voor een bedrag van ongeveer 100.000 shekel (20.000 euro). Idris had geprobeerd een vergunning te krijgen, maar zonder resultaat. Het enige dat de gemeente afgaf was een slooporder.
اثاث منزب

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...