zondag 1 november 2015

Zondag: de 73ste dode Palestijn, en drie Israeli's gewond bij ''ramaanval''.

Israeli militairen hebben zondag weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde in het dorp Beit Einun ten oosten van Hebron. Hij was de 73ste sinds 1 oktober. Zaterdag werd de 18-jarige Mahmoud Talal Abdul-Karim Nazzal, doodgeschoten bij het Jalala checkpoint in de buurt van Jenin. Volgen het leger had hij een mes, volgens ooggetuigen was dat niet het geval). En vrijdag werden niet twee Palestijnen gedood, zoals ik eerder meldde, maar drie: de 20-jarige Qassem Sabana werd doodgeschoten bij een veronderstelde aanval met een mes bij het Za'atara checkpont ten zuiden van Nablus, de 23-jarige Ahmad Hamada Qneibi, 23, from Kafr Aqab in Oost- Jeruzalem werd doodgeschoten bij een veronderstelde aanval met een mes bij een light railstation in Oost-Jeruzalem, en de acht maanden oud baby Ramadan Thawabta uit Beit Fajjar ten zuiden van Bethlehem stierf door verstikking als gevolg van traangas. De dood van Qniebi in Jeruzalem had ik gemist, de andere twee had ik gemeld.
Een woordvoerder van het Israelische leger vertelde het persbureau Ma'an dat de man die werd doodgeschoten in Beit Einum een Israelische soldaat had willen steken tijdens ''heftige rellen'' in het dorp. Er werden, zoals meestal in dit soort gevallen, geen Israeli's gewond. Een ambulancemedewerker van de Rode Halve Maan zei dat de Israeli's verhinderden dat de Palestijnse medische hulpverleners dichtbij kwamen om de man te onderzoeken. Ze werden onder dreiging van vuurwapens weggejaagd. Maar de ambulancemedewerker zei dat de dode jongeman waarschijnlijk door meerdere schoten was gedood, gezien de grote hoeveelheid bloed die hij had verloren.
Israelische media melden intussen ook een ''ramaanval'', aanval met een auto, waarbij drie leden van de grenspolitie werden gewond, één van hen gematigd ernstig. Dat gebeurde.bij hetzelfde dorp Beit Einum, waar eerder op de dag een Palestijn was doodgeschoten. Het leger schoot op de auto die de drie politiemannen omver had gereden en bevestigde dat de auto was geraakt, maar de automobilist ontkwam niettemin.  

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...