maandag 2 november 2015

Maandag: de 74ste dode Palestijn, vier Israeli's gewond in Israel binnen de ''groene lijn''

Attempted terror attack at Gilboa crossing, near Afula - Oct. 31, 2015
Updated. Het Israelische leger heeft maandagochtend opnieuw een Palestijnse tiener doodgeschoten. Het was de 16-jarige Ahmed Awad Abu al-Rub uit Qabatiya. Hij was de 74ste dode Palestijn sinds 1 oktober die door het leger of de politie werd gedood. Het gebeurde op 150 meter van het Jalama checkpoint ten noorden van Jenin. Het leger zei dat de jongen een poging deed tot een aanval met een mes. De soldaten zagen twee Palestijnen die zich volgens hen verdachte gedroegen. Toen zij hen naderden trok één van hen een mes. Hij werd doodgeschoten. De andere jongen, de 17-jarige Mahmoud Muamin Kamil, ook uit Qabatiya werd gearresteerd.Niemand van de Israeli's raakte gewond.
Zaterdag werd bij hetzelfde checkpoint ook al een tiener doodgeschoten, de 18-jarige Mahmoud Talal Mahmoud Nazzal, eveneens uit Qabatiya. De soldaten die hem doodgeschoten zeiden dat hij een mes had. Volgens ooggetuigen was dat niet het geval.
In Israel zelf werden intussen vier mensen gewond bij twee aanvallen, gepleegd door mensen uit bezet gebied.  Een 71-jarige man werd gestoken door een Palestijn uit Tulkarem, volgens YNet. De 71-jarige man raakte ernstig gewond. De aanvaller was de 22-jarige Ziyad Ridha, uit het dorp Balaa ten oosten van Tulkarem, meldde het pesrbureu Ma'an. Hij werd neergeschoten door de politie. Hij is gewond, maar hoe ernstig werd niet bekend gemaakt door de politie.
In Rishon leZion werden drie Israeli's gewond, een 35-jarige man werd ernstig gewond, een tweede man licht gewond en liep een 80-jarige vrouw liep eveneens steekwonden op.  De aanvaller was een 19-jarige jongen uit Hebron Hij werd door voorbijgangers gepakt en vastgehouden tot de politie kwam.
Bij het lezen van dit soort nieuws over aanvallen in Israel binnen de ''groene lijn'' moet ik er altijd aan denken dat de ''Veiligheidsmuur'' volgens veel Israeli's ervoor gezorgd had dat er geen aanvallen op Israeli's in Israel meer plaatsvonden. Maar de Muur helpt kennelijk toch niet zo goed als sommigen denken.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...