vrijdag 22 december 2017

Israeli's schieten weer 2 Palestijnen dood in Gaza, een 3e, een gewonde, overlijdt na een week

(Ma'an)

Updated.  Israelische militairen hebben vrijdag opnieuw twee Palestijnen doodgeschoten aan de grens met Gaza, zo heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens demonstraties tegen de erkenning van Jeruzalem als Israels hoofdstad door de Amerikaanse president Trump. Zaterdagmorgen overleed bovendien een Palestijn in Gaza die vorige week gewond raakte bij demonstraties. Het was de 28-jarige Sharif Abed Shalash.
Palestijnse fracties hadden opgeroepen deze vrijdag tot een derde ''dag van woede'' te maken en marcheerden na het vrijdagsgebed langs het grenshek en hielden daar betogingen. De Israeli's reageerden met traangas, ''rubberkogels'' en scherpe munitie.
De eerste vrijdag doodgeschoten dode Palestijn werd geïdentificeerd als de 24-jarige Zakariya al-Kafarne. Hij werd ten oosten van Jabaliya geraakt door scherpe munitie. Een tweede Palestijn werd eveneens dood verklaard. hij was de 29-jarieg Mohammed Nabil Moheisin uit de wijk Shuja'iyyeh in Gaza-stad.
De drie dode Palestijnen brengen het aantal gedode Palestijnen sinds Trump zijn besluit bekend maakte op 13, negen daarvan werden gedood bij demonstraties, de andere vier bij luchtaanvallen op Gaza als antwoord op raketjes die vandaar waren afgeschoten maar geen doel troffen. In Gaza raakten 59 mensen deze vrijdag gewond door scherpe munitie, twee van h zeer ersntig. Op de Westoever waren het er een 35.

Geen opmerkingen:

Israelische beveiligers executeren 15-jarige na ''ramming'' aanval

Mohammed Younes   Minder dan een dag nadat twee politieagenten in Jeruzalem een gewond op de grond liggende verdachte hadden doodgeschoten ...