dinsdag 5 december 2017

Trump belt Abbas: ambassade gaat van Tel Aviv naar Jeruzalem


President Donald Trump heeft de Palestijnse president Mahmoud Abbas dinsdag meegedeeld dat hij van plan is de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv over te plaatsen naar Jeruzalem. Een Palestijnse woordvoerder heeft dat dinsdag bevestigd temidden van het groeiende aantal heftige bezwaren,met name in het Midden Oosten.
“President Mahmoud Abbas werd opgebeld door de Amerikaanse president Donald Trump, die hem meedeelde dat het zijn bedoeling is de ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem,'' zei de woordvoerder van Abbas, Jamil Abu Rudaina.
De Jordaanse koning Abdallah II zou dinsdag ook door Trump zijn gebeld. Hetzelfde geldt voor de Israelische premier Netanyahu. De Israelische krant Haaretz meldt dat de Israelische ministers allemaal het consigne hebben gekregen voorlopig hun mond te houden over de Amerikaanse plannen. 
Hoge Amerikaanse functionarissen zeiden dat Trump waarschijnlijk woensdag Jeruzalem zal erkennen als Israels hoofdstad. De verhuizing van de ambassade zal volgens hen nog een zestal maanden worden uitgesteld, maar naar verwachting zal hij zijn medewerkers opdracht geven nu al te beginnen met het plannen van de operatie. De uiteindelijke beslissing is echter nog niet genomen, aldus deze functionarissen.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...