zaterdag 20 juli 2024

Dodental op Westoever naar 578

Ibrahim Za'aqiq

Israelische soldaten zij vrijdag kort voor middernacht binnengevallen in de plaats Beit Ummar ten noorden van Hebron. Er braken schermutselingen uit met bewoners en de militairen schoten daarbij Ibrahim Hamza Za'aqiq (20) een kogel door het hoofd. Hij overleed kort daarna. Tientallen mensen kregen het te kwaad als gevolg van de afgeschoten traangasgranaten. De moeder van Ibrahim bleek bij de begrafenis de volgende dag ontroostbaar, hij was pas twee weken daarvoor uit een Israelische gevangenis ontslagen. De bevolking van Beit Ummar kondigde voor zondag een algemene proteststaking aan.

Yaman Asfour
Een dag eerder overleed Yaman Ahmad Asfour (19) uit de plaats Arraba te zuidwesten van Jenin. De doodsoorzaak waren verwondingen die hij in januari opliep bij een confrontatie met het Israelische leger. Het aantal doden door toedoen van de Israeli's sinds 7 oktober is met deze twee nieuwe doden opgelopen tot 578, waaronder 140 kinderen. Er werden in dezelfde periode meer dan 5.350 personen gewond. In de Gazastrook werden in dezelfde tijd bijna 39.000 mensen, van wie meest vrouwen en kinderen, gedood. Zo'n tienduizend mensen liggen naar schatting nog onder het puin. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Een paar dagen geleden kwam ik je blog tegen van 20 mei 2021. Nieuwsuur scoort een nieuw dieptepunt: een expert joodse geschiedenis over Hamas. Het ging over Bart Wallet
Zo is het precies. Nog steeds. Ik erger me daar groen en geel aan.
Ik weet nog goed hoe die Marielle Tweebeke Netanyahu interviewde en dan nu, hoe ze hooghartig praat over de Palestijnen en de situatie in Gaza.
Ben blij dat je toch nog doorgaat met je blog. Ik zet hem altijd op mijn fb-pagina
Het is zo vreselijk wat er met de Palestijnen gebeurt en dat er nog landen zijn zoals Nederland, die nog steeds achter Israel staan. Onbegrijpelijk.

Groetjes,
Corrie

Leger vertrekt uit Jenin en Tulkarm maar twee mensen gedood in de buurt van Nablus

  De Israelische troepen zijn vrijdag na tien dagen vertrokken uit Tulkarm en Jenin, waar ze vooral in de laatste plaats een gigantische pui...