vrijdag 5 juli 2024

Israeli's doden bij inval in Jenin zeven mensen

Inval in Jenin.
Israel heeft vrijdag bij een nieuwe inval in Jenin op de Westoever zeven mensen gedood, zo heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt. De kans is aanwezig dat het dodental nog zal stijgen, er waren twee gewonden in kritieke toestand. De Israeli's kwamen de stad binnen met meerdere gepantserde voertuigen en omsingelden een huis. Met luidsprekers commandeerden ze dat een persoon die zich binnen bevond naar buiten moest komen om zich over te geven. Ze schoten vervolgens diverse Energa-raketten op het huis af dat vlam vatte. Er braken daarna botsingen uit met mensen rond het huis. De Israeli's voerden bovendien een aanval met drone uit op een groep mensen nabij het Ibn Sina-hospitaal. Het was onduidelijk wie op welke wijze werd gedood, behalve de 54-jarige Mohammed Mahmoud Jabareen die door een scherpschutter vanaf zijn dak werd geschoten.

Andere doden waren Ahmad Bassam al-Amouri (20), Qusay Amjad Hazouz (23) en Fuad Iyad Ashqar (25). Volgens Israel behoorden deze drie tot de Jenin-brigades. Verder Yassin al-Aridi (30), en de broers Hammam (23) en Hareth Hashash (19). Het lichaam van Hammam Hashash werd door de bezetters meegenomen. In Jenin waren op verschillende plaatsen storingen in de elektriciteit omdat volgend een correspondent van het persbureau Wafa de Israelische soldaten het vuur openden op een aantal transformators.

Vijf van de zeven.

Geen opmerkingen:

Hamas en Fatah sluiten met 12 andere fracties een akkoord over een interim-regering

 Veertien Palestijnse groeperingen hebben in Beijing een akkoord gesloten dat mikt op het vestigen van een gezamenlijke regering die na aflo...