donderdag 25 juli 2024

Netanyahu wordt in Washington toegejuicht voor een op leugens gebaseerd verhaal

 

De Israelische premie Netanyahu heeft voor de vierde keer tijdens zijn regeerperiode het Amerikaanse Congress toegesproken. Hij hield een uur lang een verhaal vol onzinnige leugens, zoals de bewering dat vrijwel geen burgers zijn gedood in Gaza (terwijl het mediabureau van de regering in Gaza spreekt van ruim 39.000 doden van wie tenminste 16.000 kinderen). Of dat er door Israel genoeg voedsel was binnengelaten dat echter werd gestolen door Hamas. Terwijl het Internationaal Gerechtshof Israel tot tweemaal toe opdracht gaf de grenzen open te stellen, wat door Israel werd genegeerd. 

Hij stelde zichzelf op één lijn met Churchill door te stellen dat Churchill destijds de Amerikanen vroeg hem in staat te stellen het westen te verdedigen, terwijl hij nu de Amerikanen vroeg de gevraagde wapens te sturen opdat Israel snel de oorlog zou kunnen beëindigen en het westen kon beschermen tegen de kwade krachten in het Midden-Oosten. Hij gaf daarmee in feite te kennen dat hij niet werkt aan een wapenstilstand en een terugkeer van de gijzelaars, terwijl hij ook verkondigd dat hij alles in het werk stelt om de gijzelaars te laten terugkeren. Hij schermde  met zijn oude obsessie met Iran, dat hij ervan  beschuldigde achter Hamas en Hezbollah te zitten, zoals hij ooit stelde dat het al nagenoeg in staat as atoombommen te maken. Hij stelde dat Iran ook de opposanten tegen de oorlog zou betalen. En hij bleef uiterst vaag over he Gaza er zou uitzien als de Israelische moordcampagne voorbij zou zijn. Het zou bestuurd worden door een Palestijnse regering die zich vreedzaam tegenover Israel zou opstellen. 

Rashida Tlaib
Het ergste was dat hij meermalen applaus en zelfs ovaties kreeg van het Congress. Maar daar  daar stond tegenover dat een 70-tal Democraten het had laten afweten en hun zetels leeg hadden gelaten, terwijl er één,  Rashida Tlaib, een bordje omhoog hield et aan de ene kant ''oorlogsmisdadiger'' en aan de andere ''schuldig aan genocide''. Buiten stond bovendien een stevige menigte te de demonstreren. Binnen was een aantal familieleden van gijzelaars waarvan er een aantal werd opgepakt en eerder waren 140 leden van 'Jewish Voice for Peace'' afgevoerd omdat ze in zich rode T-shirts binnen hadden opgesteld. Wie afwezig was, was vice-president Kamela Harris die andere verplichtingen had en die hij later vandaag zal ontmoeten, net als president Biden. Morgen spreekt hij ex-president Trump in Florida. 
Mensen weer op de vlucht
 De aanval op Khan Younis ging intussen volop door. Tenminste 129 mensen zijn gedood sinds  vier dagen geleden de order kwam dat mensen moesten vertrekken uit Oost-Khan Younis. Zeker 150,000 mensen gaven gehoor aan de order. De ziekenhuizen worden overspoeld met gewonden. Het totaal aantal doden bedraagt intussen 39,175 waarbij als gebruikelijk moet worden aangetekend dat er zeker nog 10.000 meer onder het puin liggen. Israel maakte intussen bekend dat het vijf lichamen heeft geborgen van mensen die al op 7oktober waren gedood maar van wie de lichamen door Hamas waren meegenomen. 
  
Een Israeli, die met drie anderen gewond was geraakt bij een ramaanval, overleed donderdag. De bestuurder van de auto die de aanval uitvoerde was al eerder gedood. Woensdag werd op de Westoever in Qalandia Ahmed Nidal Aslan doodgeschoten bij ongeregeldheden. Acht anderen werden hierbij gewond van wie zes mensen door kogels. De ongeregeldheden braken uit bij het opblazen van het huis van Mohammed Manasra die al eerder was doodgeschoten. In Tubas werd de douane-officier Abdel-Nasser Srahab (23) doodgeschoten. En in Tulkarem overleed de 23-jarige Yazan Mahmoud Abdo aan een schotwond die hij een dag eerder bij de inval van een grote troepenmacht had opgelopen. Door nieuwe arrestaties verspreid over de Westoever liep het totaal aantal gearresteerden sinds 7 oktober op tot 9.800. Israel liet zeven gevangenen ut Gaza vrij, die allemaal ernstig te klagen hadden over hun behandeling. Een vrouw werd zelfs afgeleverd per brancard. 

Geen opmerkingen:

Leger vertrekt uit Jenin en Tulkarm maar twee mensen gedood in de buurt van Nablus

  De Israelische troepen zijn vrijdag na tien dagen vertrokken uit Tulkarm en Jenin, waar ze vooral in de laatste plaats een gigantische pui...