dinsdag 27 maart 2012

Marwan Barghouti roept Palestijnen op de banden met Israel te verbreken en een opstand te beginnen

 Op 25 januari 2012 verscheen Marwan Barghouti in het openbaar toen hij als getuige werd opgeroepen tijdens een rechtszitting in Jeruzalem. (Reuters).

Marwan Barghouti, zonder enige twijfel de populairste leider van de Palestijnse beweging Al-Fatah heeft vanuit zijn cel de Palestijnen opgeroepen alle banden met Israel te verbreken en een nieuwe volksopstand te beginnen. Barghouti riep ook op tot een boycot van Israelische producten en tot een internationale diplomatieke boycot  van Israel.   
 Barghouti deed de oproep in een brief die in Ramallah werd voorgelezen voor een groep van zijn aanhangers. De Fatah-leider (en leider van de Tanzim, een gewapende afdeling van Al-Fatah) zit vijf keer levenslang uit in een Israelische cel. Dit jaar is het tiende jaar van zijn gevangenschap. De boodschap kwam aan de vooravond van de 30-ste maart, Yom al-Ard (Dag van het land), een dag waarop herdacht wordt dat in 1978 zes Palestijnen in Israel werden doodgeschoten tijdens demonstraties tegen landonteigeningen. Er zijn diverse plannen om dit jaar op die dag marsen te houden, onder meer vanuit het buitenland naar de  grenzen van Israel
 In de boodschap zei Bargouti: 'het beginnen van een grootschalige volksopstand dient op dit moment de zaak van ons volk. Stop met het verspreiden van de illusie dat er een mogelijkheid is via onderhandelingen een eind aan de bezetting te maken en een staat te verkrijgen, nadat deze aanpak op miserabele wijze is mislukt.'
'De Palestijnse Autoriteit moet een eind maken aan alle coördinatie met Israel - op economisch en veiligheidsgebied - en werken aan Paletijnse verzoening. Het moet duidelijk zijn dat er geen partner voor de vrede is in Israel als de nederzettingen zijn verdubbeld. Het is het recht van het Palestijnse volk om zich met alle middelen tegen de bezetting te verzetten, en het verzet moet zich vooral richten op de gebieden van 1967.'
Barghouti riep ook op alle Israelische producten te boycotten en steun te geven aan Palestijnse producten. Verder gaf hij commentaar op de pogingen van de Palestijnse Autoriteit om via de Verenigde Naties te proberen een erkenning als staat te krijgen. Als die pogingen vruchteloos bleven, zei hij, 'moet de PA zich richten tot de Algemene Vergadering van de VN en de andere VN-organen'.
Afgezien van een oproep tot een economische boycot riep Barghouti de Palestijnen en alle Arabische landen ook op een  diplomatieke boycot van Israel te beginnen.

31 opmerkingen:

klaas sternfeld ( de broer van) zei

Tjonge, je hebt wel ontzettend vaak NUL reacties, beste Abu.

Het gaat niet best , of heb je soms de Grote Rode Censuurknop continu op MAX staan?

Abu Pessoptimist zei

Misschien is NUL reacties wel beter dan LULLIGE reacties.

Trees zei

Er is niet zo veel te reageren, omdat Abu het zelf beter kan zeggen dan wie ook. En om steeds maar te reageren met dat hij gelijk heeft, is gewoon een beetje saai. EN maak jij er je druk om Klaas? Misselijk ventje, bah.

Anoniem zei

Misschien kun je Olav Meijer en Clara Legene lenen van Anja M. , want daar kun je niet meer reageren, omdat ze alle discussies verliest.

Gennadi zei

Ik vind Abu zo goed als nooit gelijk maar reageren heeft ook geen zin.
Alle verhalen van Abu heb ik al 30 jaar geleden gelezen, in Pravda (De Waarheid). Het is al lang bewezen dat in De Waarheid zat geen enkele woord van waarheid.

Anoniem zei

Trees zegt : "" Klaas? Misselijk ventje, bah"

Een beetje gaan zitten schelden, Trees, dat is toch wel zwaar beneden je waardigheid. En waarom heeft de censuur van Abu niet ingegrepen bij schelden.?

Afgezien van het schelden , zouden afwijkende meningen juist moeten worden toegejuicht aangezien die hier zeer zeldzaam zijn en jullie vaak aangeven de discussie aan te willen gaan.

Abu Pessoptimist zei

Waarde vrienden,
dit zijn dus inderdaad overwegend tamelijk zakkige reacties. Ik houd niet van censuur, maar ga dit stoppen en noem nu dus nog even op wat ik vanaf nu niet meer doorlaat:
1)anonieme reacties, 2) reacties die anderen afkraken (Anja Meulenbelt bijv.), 3) reacties die niet op argumenten zijn gebaseerd ('alle verhalen van Abu stonden 30 jaar geleden al in de Pravda'') 4)reacties waarin - alleen maar - wordt gescholden. Iemand in een context een misselijk ventje noemen vind ik niet te ver gaan en het was bovendien wel in een context (ik noem zelf ook wel eens mensen leugenaars of erger, maar dan wel met redenen omkleed).

PS. Ik denk dat de zich Klaas noemde inzender uitging van een misvatting: de belangstelling voor een blog is niet af te leiden uit het aantal reacties. De belangstelling blijkt uit het aantal bezoekers. En die cijfers geven enige reden tot tevredenheid.

Feng zei

@ Sternfeld
Het onpartijdige, wetenschappelijke en doordachte van Abu nieuwsfeiten zijn via andere bronnen dan eventuele reacties op de cabareteske "sternfeldjes' efficiënter op hun merites te beoordelen. Dat volstaat.

Abu Pessoptimist zei

PS II,
Ik vergat helemaal sommigen van jullie te bedanken voor jullie bijval. Dank!

Jakob zei

@ Gennadi

Deze site wordt gepresenteerd als blog, maar is dat niet. Een blog is bedoeld als medium waarin mensen meningen en discussies kunnen uitwisselen.

Dat is bij deze "blog " van Abu niet de bedoeling. De bedoeling is het kritiekloos consumeren van Abu's racistische , eenzijdige en ongenuanceerde menigen op Israel en de joden.

Schelden op mensen met afwijkende meningen is alleen toegestaan mits men lid is van de "Partij". Het is zielig.

Abu Pessoptimist zei

Jacob,
Het is heel eenvoudig: blogs zijn altijd het geestelijk eigendom van de persoon/personen die ze volschrijft/schrijven. Discussie is er (soms) mogelijk, maar voor het uitwisselen van meningen moet je, denk ik, toch eerder denken aan Facebook of een chatsite.
Dat je me eenzijdigheid en ongenuanceerdheid verwijt, moet jij weten. Je kan wat ik beweer in ieder geval altijd controleren, ik geef genoeg links. En als het je niet bevalt, moet je gewoon je heil zoeken bij de Dagelijkse Standaard, of vergelijkbare leugenblogs als je je daar beter bij voelt.
Maar ..dat je me racistisch noemt is net een stapje te ver. Ik ben fel tegen het zionisme in zijn huidige vorm, juist omdat het op Joodse suprematie en superioriteitsgevoelens is gebaseerd en anderen (Palestijnen) als minderwaardig ziet. Jij voelt je - neem ik aan - juist thuis bij die politieke richting. En dan is deze beschuldiging eigenlijk een soort jij-bak.
Enfin, ik laat me dit niet zomaar zeggen. Je zult een andere schuilnaam moeten bedenken. Van Jacob - al of niet Sternfeld - laat ik vanaf nu nooit meer iets door.

Anoniem zei

Ik kijk bijna iedere dag op de weblog van Abu Pessoptimist omdat hij áltijd zulke goed onderbouwde informatie geeft die ik kan vertrouwen. Daar kunnen die informatiekanalen waar die lui die nu kritiek hebben een puntje aan zuigen. Die kletsen maar wat. Ik kan iedere keer wel schrijven: Wat goed gezegd Abu. Maar net als Trees zegt, dan wordt het een beetje saai. Ik hoop dat je zolang het nodig is zo doorgaat.

Corrie

earh zei

Ik zou toch een beetje gaan oppassen met je haatzaaierijen, beste Abu. Je kunt dit ook weer wegcensureren, maar weet dat jij en mensen als Anja M. door jullie eenzijdige en haatzaaiende stukjes medeschuldig zijn aan de Toulouse moorden. Zwakzinnige moslimgeesten zijn erg bevattelijk voor jullie opruiende stukjes.

Jullie zijn gewaarschuwd. Ik weet dat deze tekst bij je doorkomt, dus je kunt je niet op onwetendheid beroepen , of je dit nu wel of niet wegcensureert .

els meulenberg zei

@ Corrie

Ik verwees wel eens naar een andere krant , zoals de Daily Mail , maar toen begon Abu meteen te schuimbekken, toch iets met een mateloze arogantie , waardoor dit soort mensen het blijkbaar allemaal beter weet Corrie

Abu Pessoptimist zei

earh, u moest eens weten hoe ik al die zwakzinnige moslims aan een touwtje heb. Ik zou maar oppassen.

Abu Pessoptimist zei

Els Meulenberg?
Toen u over de Daily Mail begon heette u nog Klaas van den Berg. Intussen sex-veranderingsoperatie gehad?
Ik geloof niet dat ik begon te schuimbekken. Het ging over het doden van emo's in Irak. Ik wees u erop dat de Daily Mail slecht geïnformeerd was. Die krant weet de doden aan regeringsoptreden, terwijl het bendes waren. Ook telde zij 90 doden die 'gestenigd waren', terwijl de autoriteiten tot een schatting van 58 enmo's kwamen die op diverse wijzen waren gedood. Ook heel erg, daar niet van, maar wel minder tendentieus.
Hoezo schuimbekte ik, 'Els'?

Anoniem zei

Een paar keer per dag kijk ik op de site en probeer te achterhalen wie de mensen zijn die reageren. laatst kwam ik er achter dat iemand van christenen voor Israel is, tja dan kun je toch niets anders verwachten dan ongenuanceerde reacties.
Abu, ga zo door,
gr. jose

Anoniem zei

@Els Meulenberg,
Kijk dat vind ik nou zo goed aan Abu, Dat hij altijd zijn antwoord (en nog een goed ook) klaar heeft.
@ earh, Abu haatzaaien? Weet je wel wat het woord betekent. Ik twijfel daaraan.

Corrie

Feng zei

eh, waar hadden we het ook alweer over?

Elisabeth zei

Beste Maarten/Abu Pessoptimist,
Ik lees je blog nu al een hele tijd, en zo volgend wat je opmerkt en schrijft, ben ik je meningen steeds meer op prijs gaan stellen. Zozeer zelfs dat ik door jou vragen stel bij dingen die ik anders voor zoete koek geslikt zou hebben.
Zoals je berichtgeving over de situatie van de Christenen in Egypte en ook wat je schrijft over Syrie.

Sommige van de meer recente reacties op wat je schrijft maakten me misselijk. Het internet is soms echt alsof je een steen optilt en dingen ziet krioelen waarvan je liever wilde dat je niet wist dat ze bestonden. Het spijt me dat jij ze moet lezen maar ik denk echt dat je ze zonder gewetensbezwaren kunt wissen. De smerigheid zonder inhoud in de commentaren van de laatste tijd maken toch dat ik een beetje afhaak.

Abu Pessoptimist zei

Feng, je hebt gelijk. Waar hadden we het over?
Ik weet niet wat dit voor soort publiek is wat ik nu ineens op mijn site krijg. Het doet denken aan voetbal-hooligans: argumenten zijn niet nodig, je trapt de tegenstander gewoon zonder scrupules lekker in elkaar. Ik denk dat ik vanaf nu 0.00 uur 29/3/12 nog een vijfde criterium voor plaatsing van reacties moet toevoegen: off topic items worden - behoudens bijzondere uitzonderingen (bekendmakingen van evenementen of iets dergelijks) - niet meer doorgelaten. Nogmaals: ik houd van debatteren en ben niet bang voor andere meningen. Maar dit is een vorm van sabotage. Laten dit soort types (vrienden van Likud NL? Christenen voor Israel?) zich maar elders gaan vermaken. Er zijn vast wel sites van islam-haters, christen-zionisten of judeo-fascisten waar jullie je echt lekker thuis kunnen voelen. Vanaf nu laat ik dus alleen nog inhoudelijk reacties door. Het is maar dat jullie het weten

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth, veel dank voor die reactie. Je had waarschijnlijk begrepen dat ik het moeilijk vond die reacties zonder meer over de rand te gooien - waar ze thuishoren. Ik ga m'n best doen meer voet bij stuk te houden. Nogmaals dank.

Anoniem zei

Abu, beetje vreemde reacties hier, als je simpelweg vermeldt, dat Marwan Barghouti terecht oproept de banden met Israël te verbreken, dan is daar niks mis mee. Er is veel meer mis met Israël, dat met de VN-Mensenrechtenraad heeft gebroken, na het besluit, dat deze Israëls nederzettingenbeleid will gaan onderzoeken. En daar zijn ze in Israël niet blij mee. Misschien kunnen die Israël fans daar eens wat nuttigs over zeggen.

Feng zei

L.S.,
Ik vroeg met het volgende af.
Naar aanleiding van de moorden in Toulouse schreef Uri Avnery "The Ghetto Within" waarin hij stelt dat dit antisemitisch geweld de Palestijnse zaak grote schade toebrengt, omdat het indirect de het Zionistisch regime legitimeert, dat immers dit soort gebeurtenissen op een lijn stelt met de Holocaust; de eerste (en feitelijk enige) legitimatie van haar staatsvorm.
Rekening houdend met deze reflex, brengt Marwan Barghouti’s oproep dan geen schade toe aan de goodwill voor de Palestijnse zaak, gegenereerd door haar huidige geweldloze houding en is het geen 'verouderde politiek' waartoe hij oproept?
Voorop gesteld natuurlijk dat Joden en Zionisme op dit moment totaal verschillende zaken zijn geworden.

Esther zei

Het gedrag van Barghouti (handlanger van Arafat)laat zien dat hij slechts gedreven wordt door Jodenhaat en niets anders:http://bit.ly/HqDHbS Schuldig aan diverse moorden, oproepen Joden te liquideren want hij eufemistisch 'volksopstand' noemt.

Barghoui laat zien dat mensenlevens niet tellen. Mensenlevens worden gebruikt om een democratische staat te vernietigen en om Joden te vermoorden. De oproep om de grenzen van de staat Israël te bestormen laat dit weer overduidelijk zien. Dat straks weer tientallen of misschien honderden sterven interesseert een dergelijk persoon niet, immers, het zaaien van dood en verderf is het enige doel, ook als het niet in Israël zelf ligt en geen Joodse burgers betreft, zoals Londen, New York, Madrid, Mumbay.

Gedreven door hebzucht, afgunst en Jodenhaat werd de Banu Qurayza uitgemoord nadat Mohammed en zijn volgelingen in de oase waren opgenomen door de stam. Dat was de dank en dat is de dank die iedereen krijgt die moslims op zijn territorium toelaat. De Denen, de Duitsers, om het even welk volk kan er over meespreken, vooral de Indiërs.

Slechts propaganda en leugens die steeds weer gerecycled worden houdt de leugen van de onderdrukte en achtergestelde moslim in stand, niets anders. Met onderdrukking door Joden of door Israël heeft het niets te maken.

Zeer te betreuren dat zeer velen de leugens accepteren met alle gevolgen van dien.

Overmorgen zal de hetze tegen Israël wel weer in volle hevigheid toenemen terwijl weer alle geweld van de Arabische landen en hun handlangers in Europa komt.

Abu Pessoptimist zei

Feng,
Ik vind dit een beetje een oneigenlijk discussiepunt. Barghouti's oproep tot een volksopstand is niet direct een oproep tot gewapend verzet, althans zo heb ik het niet begrepen. En de essentie van zijn oproep is vooral dat een breuk nodig is met de heilloze weg van vredesbesprekingen en samenwerking met Israel, terwijl intussen de landjepik-politiek onverminderd doorgaat. Ik denk dat hij daarmee verwoordt wat veel Palestijnen denken.

Abu Pessoptimist zei

Esther,
Ik heb gene oproep tot liquidatie van Joden gehoord uit de mond van Barghouti. Als dat zo was, zou hij ook wel extra straf hebben gekregen in de gevangenis waar hij al tien jaar zit.
Barghouti roept op om te stopen et heilloze onderhandelingen met Israel die nq 19 jaar geen enkele resultaat heb ben opgeleverd en het over een andere boeg te gooien: burgerlijke ongehoorzaamheid als u het mij vraagt. U denkt dat dit voortkomt uit jodenhaat. Ik noem het realisme. De huidige Israelsche regering is duidelijk gewoon niet van plan de Palestijen ooit een staat te gunnen.

Wat de Banu Qurayza betreft: de historie was dat deze Joodse stam probeerde het op een akkoordje te gooien met de vijanden van Mohammed die hem - en de inwoners van Medina waartoe ook zij behoorden - belegerden. De mannen werden daarop onthoofd en de vrouwen en kinderen tot slaven gemaakt. U noemt ook dit jodenhaat, ik denk dat het een in die tijd zeker niet ongebruikelijk afrekening was met verraders.

Esther zei

Het woord ‘verzet’ uit de mond van Barghouti is niets anders dan het codewoord voor ‘geweld’. De aanval onlangs met een bijl op een Jood is er een duidelijk voorbeeld van. Het gooien met rotsblokken en stenen is bedoeld om te doden en te verminken en niets anders. De aanvaller heeft altijd wel een excuus voor zijn poging tot moord. En of het Israël betreft of de Filippijnen of Thailand, moslims voelen zich altijd onbegrepen, gediscrimineerd. Nee, Abu, jij weet evengoed als ik dat het moslims in Israël gaat om totale overheersing. Vernielen, platbranden, vermoorden, dat is wat te zien is in alle islamitische landen en als er geen Joden of Christenen meer over zijn, zoals in Saoedi-Arabië exporteert men de terreur dmv financiering, vermoord men Kopten, steekt hun kerken in brand, oefent terreur uit tegen het klooster Mor Gabriel in Turkije, in geheel Noord-Afrika en het Midden-Oosten roept men op Israël weg te vagen en alle Joden te vermoorden. Nog nooit na WO-II was Judeofobie en jodenhaat bij moslims zo groot als nu, wat overigens ook voor menig socialist geldt die graag mag zeggen dat hij ‘slechts’ antizionist is, wat niets anders is dan jodenhater wegens ras. Hamas vierde het 10jarig jubileum van de moordpartij in Netanya, wat genoeg zegt over motieven die niets te maken hebben met Israël, behalve in zoverre dat het nog niet jodenvrij is en een deel uitmaakt van de islam.
Nee Abu, iedereen dient het te ontgelden voor moslims, gevolg van hetze door hun leiders en de leiders zien hun gelijk bewezen in de koran. 1400 jaar moorden en plunderen en het zet hen die de islam verdedigen nog niet aan het denken.

Natuurlijk accepteerden de Banu Qurayza dat hun bezit, de oase geplunderd werd en van hen afgenomen. Dat iemand jou besteelt accepteer je evenmin. Dat iemand hulp zoekt omdat men alleen niet sterk genoeg is om zich tegen onrecht te verweren betekent niet dat men fout is, wat jij suggereert. Waar het om gaat is het gedrag van Mohammed en zijn bende en dat was leven van diefstal, moord, plundering, verkrachting, niets anders en het is wat tot op de dag van vandaag gebeurt

Abu Pessoptimist zei

Esther,
Misschien moet u nog eens hier en daar (Karen Armstrong bijvoorbeeld?)nalezen hoe de Kruisvaarders omgingen met de Joden en moslims, en hoe 100 jaar later Saladin en zijn moslimlegers omgingen met de christenen die zij aantroffen in Jeruzalem nadat ze het terug veroverd hadden (en hoe ze vervolgens de verbannen Joden weer toelieten). Afgezien daarvan kan ik niets zinnigs zeggen over deze litanie van u. Islamofobie is volgens mij net zo'n bijna niet te genezen ziekte als antisemitisme.

Esther zei

Het gaat niet over vroeger maar over nu. Kritiek het moorden door moslims begaan in naam van de islam met als legitimatie in hun ogen de koran heeft niets met 'islamofobie' te maken, dat is een probleem van moslims zelf.
Jij weet verdraait goed welk een hetze tegen joden gevoerd wordt in islamitische landen. Het staat in de Arabische kranten online (ik neem aan dat je die kunt lezen) en anders zijn er genoeg uitzendingen waarop moslims zo enorm trots zijn dat zij die online zetten.

Abu Pessoptimist zei

Hallo... ik was niet degene die begon over 1400 jaar moorden en plunderen, weet je nog.
Verder: wat die kranten betreft, en die uitzendingen, valt het reuze mee hoor. Ik verbaas me er altijd over dat MEMRI van die fraaie haatzaaiende dingetjes opspoort. Maar die komen dan ook meestal uit plaatselijke Saudische krantjes of van tv-uitzendingen van de lokale kabel, zeg maar: Doetinchem tv, maar dan op z'n Arabisch.