maandag 21 mei 2012

Terreur van kolonisten (II), vastgelegd op video

Er is reden om terug te komen op  mijn bericht van zondag over 'terreur van kolonisten (en Palestijnse 'terroristen'). De mensenrechtenorganisatie B'tselem heeft drie video-opnamen vrijgegeven van de gebeurtenissen in Asira al-Qibliya van afgelopen zaterdag. De opnamen zijn gemaakt door dorpelingen met camera's van B'tselem. Op de drie video's is het volgende te zien: kolonisten naderen het dorp, twee van hen zijn gewapend met geweren, één van hen heeft een pistool. De kolonisten richten hun geweren op de dorpelingen  die hen met stenengooien proberen te verdrijven. De man met het pistool schiet een paar keer op  de dorpelingen en Nimr Fathi wordt weggedragen, hevig bloedend uit een wond in zijn nek. Soldaten die naast de kolonisten staan doen helemaal niets. Achter de kolonisten zijn rook en vlammen te zien van land dat zij in brand hebben gestoken.    

2 opmerkingen:

Esther zei

Arabieren stichten brand. Joden proberen het vuur te blussen (heten natuurlijk altijd kolonisten), vervolgens proberen de Arabieren de 'kolonisten' te doden met stenen (poging tot moord). 'Kolonisten' verdedigen zich en de zogenaamde mensenrechtenorganisatie gaat tegen 'kolonisten' te keer. B'Tselem een mensenrechtenorganisatie noemen en net zoiets als Hamas een liefdadigheidsinstelling noemen.

Abu Pessoptimist zei

Ach schat toch, die lieve Joden proberen de brand te blussen in een PALESTIJNSE boomgaard? Denk je dat echt? Die de Palestijnen zelf hebben aangestoken??
Ik zou zeggen: stel je in verbinding met Lex Runderkamp van de NOS. Die maakte onlangs een reportage over kopten in Marinab Zuid-Egypte die hun eigen kerk in brand gestoken zouden hebben. (Hier: http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2011/12/nogmaals-runderkamp-zijn-reportage-was.html )
Misschien weet hij het nummer van een goede psychiater om dit soort hallucinaties te genezen. Of anders kunnen jullie samen op zoek gaan. Wellicht kunnen zelfs geld besparen door een groepstherapie te starten.