zondag 7 oktober 2012

Israelische luchtaanval middenin Rafah verwondt tien mensen

 A wounded Palestinian boy speaks on the phone with his family following an Israeli air strike in Rafah camp in the southern Gaza Strip October 7, 2012. A missile fired by an Israeli aircraft hit and wounded two Palestinian militants and eight bystanders in the southern Gaza Strip on Sunday, Palestinian hospital officials said. REUTERS-Ahmed Zakot
Eén van de zondag gewonde kinderen. (Reuters)

Een Israelische luchtaanval met een raket heeft zondag 10 mensen verwond in de Gaza-strook. De aanval was gericht op een motorfiets die door een drukke wijk in Rafah in het zuiden van Gaza reed, aldus Ashraf al-Qidra, de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza. Twee van de gewonden verkeren in kritieke conditie, aldus Al-Qidra. Eén van hen is een voorbijganger. Van één man moesten beide benen worden geamputeerd. Ook waren er drie kinderen, een vrouw en een oudere man  onder de gewonden. 
Een Israelische legerwoordvoerder zei dat de aanval een gezamenlijk actie van het leger en de  veiligheidsdienst Shin Bet was en was gericht tegen Tala'at Muhammad Jerbi (23) en Abdullah Mohammed Maqawi (24). Beiden zouden lid zijn van de 'global Jihad'. Volgens het leger was Jerbi al enkele jaren betrokken bij 'terroristische activiteit' en had hij ook te maken met voorbereidingen voor een aanval in de Sinai, juist nu tijdens het joodse feest van Shemini Atzeret en Simchat Tora.  Hij zou in het verleden ook bommen hebben geplaatst en wapens gemaakt. Jerbi was eveneens betrokken geweest bij de aanval in juni vanuit de Sinai waarbij een Israeli werd gedood, aldus de woordvoerder.

Israel is sinds kort de term global jihad gaan gebruiken als aanduiding voor het soort organisatie (?) waartoe activisten in Gaza zouden behoren. Het zou helpen als de Israelische woordvoerders een keer uitlegden hoe ze aan die term zijn gekomen en wat ze ermee bedoelen.

Geen opmerkingen:

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...