dinsdag 2 oktober 2012

Opnieuw 'prijskaart bekladding' van christelijk object in Jeruzalem


Het Franciscaner klooster met graffiti op een deur.

Opnieuw is erin Israel  sprake van een 'prijskaart'-bekladding van een christelijk object. Ditmaal was het het het Franciscaner klooster op de Olijfberg, niet ver van de Oud Stad van Jeruzalem. Onbekenden schreven er antichristelijke leuzen op de muren en noemden Jezus een hoerenzoon.  Ook stonden er verwijzingen naar zogenaamde 'outposts' op de Westoever.
Meestal zijn moskeeën het doelwit van de prijskaart-operaties va de kolonisten, maar christelijke objecten zijn intussen ook geliefd bij de kolonisten als doelwit. Zo was er begin februari een prijskaartbekladding van een ander klooster in Jeruzalem, waarbij ook auto's werden besmeurd en banden doorgesneden.
'Jezus is een hoerenzoon' (21/2/12)
Twee weken later, op 21 februari, was een Doopsgezinde kerk aan de beurt  (zie tweede foto). Ook daar werden autobanden lek geprikt. Op 4 september volgde een klooster in Latrun (onderste foto). En nu is het dus de beurt aan het Franciscaner klooster. De Israelische politie, die nimmer een steen op de andere laat als het om Palestijnse misdrijven gaat, is er tot nu toe nog niet in geslaagd verdachten aan te houden.   

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...