dinsdag 3 september 2013

Israeli's slaan vijf vrouwen het ziekenhuis in bij sloop van een huis in Jericho


De Israelische strijdkrachten hebben maandag in het dorp Fasayil in de buurt van Jericho met behulp van bulldozers een huis en een stal voor het vee gesloopt. Daarmee werden 12 mensen dakloos. Het huis en de veeboerderij waren eigendom van Deifallah en Jihad Rashayda. De familie kreeg opdracht de huizen te ontruimen en toen dat niet vlug genoeg gebeurde werden zij aangevallen en met geweerkolven bewerkt. Vijf vrouwen belandden in het ziekenhuis na ter plaatse te zijn behandeld door medewerkers van de Rode Halve Maan.
Het huis was tien jaar geleden gebouwd. Rasyahda zei dat hij papieren had die aantoonden dat de zaak nog onder behandeling was bij de rechter. De stalen stal was vier jaar geleden gebouwd. Daarvoor was geen slooporder afgegeven, zie hij. De gouverneur van Jericho, Majid al-Fityani, die de gewonde vrouwen in het ziekenhuis bezocht, noemde de sloop 'een klap in het gezicht van diegenen die voor de hervatting van vredesoverleg waren'.

6 opmerkingen:

Engelbert Luitsz zei

'een klap in het gezicht van diegenen die voor de hervatting van vredesoverleg waren'. Ook daar zijn nog mensen die dromen, kennelijk! Hoeveel doden en gewonden moeten er nog vallen, hoeveel huizen moeten er nog gesloopt worden voordat men begrijpt dat er nooit en te nimmer sprake is geweest van een "vredesoverleg"?
Hoe zou men hier reageren als ik Spanjaarden verrot ging slaan met een verwijzing naar de 80-jarige oorlog?
Extremistische seculieren en waanzinnige gelovigen met kernwapens in een gebied dat al op springen staat. Het is niet meer of, maar wanneer.

Gennadi zei

Beste Engelbert,
Is het niet de hoogste tijd om toch naar doctor te gaan? Lees meer op:
http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/schizofrenie/symptomen

Anoniem zei

Gennadi, wat zou jij doen wanneer je vrouw het ziekenhuis wordt ingeslagen? Vind je dit normaal?

Misschien zou jij dan TOCH maar eens naar een doktEr kunnen gaan.

En ga nou eindelijk eens het Algemeen Beschaafd Nederlands bij houden vanuit bezet Palestina...! OK?

Herman

Gennadi zei

Herman,

Ik ben zeer benieuwd wat doe jij daar eigenlijk, in de 'bezet' Judea en Samaria? En wat nog interessanter is: wie betaalt de kosten?
Vind jij illegale bouw normaal?

Engelbert Luitsz zei

Beste Gennadi,

Dank voor de tip. Zodra ik Formans 'Jewish Schizophrenia in the Land of Israel' uit heb, zal ik daar eens induiken.
Hartelijke groet (van ons allebei)

Trees zei

He Gennadi, zo te zien vind jij illegale bouw wel normaal. Al die nederzettingen in de westbank zijn illegaal gebouwd volgens internationaal recht nog wel.
De inwoners daarvan hoeven niet naar de rechter om toestemming te vragen, ze doen het gewoon.De eigenaar van dit huis is in ieder geval naar de rechter gestapt, probeert de dingen te doen volgens de wet. En uiteraard vind jij het heel normaal dat die Rambo's van het Israëlische leger vrouwen aanvallen en verrot slaan?
Loser