woensdag 22 augustus 2018

Israel keurt plannen goed voor 1.004 nieuwe woningen in de nederzettingen

Beit El.

De Hoge Planningscommissie van de ''Civil Administration'', de bedriegelijke naam van het militaire bewind over de bezette Westelijke Jordaanoever, heeft woensdag plannen goedgekeurd voor 1,004 nieuwe woningen in de nederzettingen. Dat meldt de organisatie Vrede Nu. De organisatie voegt eraan toe dat een deel ervan in nederzettingen is gepland die onder een twee-statenoplossing ontruimd zouden moeten worden. Maar dat lijkt echter  niet langer relevant. Die ontruiming komt er toch niet meer. 
Bovenop de goedgekeurde plannen, komt nog meer. Dat blijkt uit tenders voor nog enkele honderden woningen die de Israelische regering intussen heeft uitgevaardigd. Ook is er een plan voor ongeveer 300 extra huizen in de nederzetting Beit El bij Ramallah, aldus Vrede Nu. 
Plannen om woensdag ook twee zogenoemde ''illegale outposts'' te legaliseren werden op het laatste moment op instructie van het ministerie van Defensie van de agenda  afgevoerd. Eén van de twee ligt anderhalve kilometer van het Bedoeïenendorpje Khan al-Ahmar dat op de nominatie staat om gesloopt te worden.
De lijst van goedgekeurde wooneenheden is als volgt:

(Klik op afbeelding voor grotere weergave).

Sinds president Trump in de VS aan de macht is gekomen zijn er plannen bijgekomen voor 10.536 nieuwe woningen en zijn er tenders uitgeschreven voor 5,679 wooneenheden in de nederzettingen. Op 14 augustus gingen er twee tenders uit voor de bouw van 511 nieuwe woningen in Beit Aryeh en 603 voor Ramat Shlomo (een nederzetting/wijk bij Oost-Jeruzalem). Volgens rapporten in de media wil de regering ook plannen indienen voor enkele honderden nieuwe woningen in Adam (alias Geva Binyamin), Alfei Menashe and Maale Efraim. De krant Israel Hayom meldt dat de regering ook nog een 300-tal woningen wil toevoegen aan de 296 in Beit El die in het recente verleden al werden goedgekeurd.

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...