zondag 19 augustus 2018

Kolonisten Westoever vernielen nog meer bomen, beschadigen auto' en bekogelen automoblisten

Voor de Israelische kolonisten is duidelijk weer het seizoen van de vernielingen aangebroken. Het omhakken of uittrekken van bomen, het doorprikken van banden en auto's bespuiten met leuzen, evenals het gooien van stenen en flessen naar passerende Palestijnse auto's, is al dagen in volle gang. 
Zaterdag werden in Ras Karkar, een dorpten westen van Ramallahop de Westoever, 70 jonge olijfbomen uitgerukt. De boompjes waren geplant in grote vaten, die omver waren gegooid, zoals op en video was te zien. De boompjes behoorden toe aan Khaled Samhan. Ook oudere bomen op zijn land waren (deels) afgezaagd.
Eveneens zaterdag werden tenminste 15 auto's van Palestijnen beschadigd in Issawiye, in Jeruzalem. Banden ware doorgeprikt, en er waren leuzen geschreven op auto's en muren. Onder meer stond er ''Dood aan de Arabieren'', en ''Alle Arabieren van Jeruzalem zijn terroristen''.
Intussen gooide een aantal kolonisten uit de nederzetting Yitzhar voor de tweede achtereenvolgende dag stenen en flessen naar passerende Palestijnse auto's op de weg tussen Nablus en Qalqilya.
Verscheidene auto's raakten beschadigd en Abdul Hafiz Mousa (40) en en diens twee zoontjes van 13 en 4, Tareq en Mohammed, moesten naar het Rafidia ziekenhuis in Nablus, net als Mohammed Saleh Awad. Alle vier kwamen uit Tulkarm.
De aanvallen kwam nadat zaterdagmorgen vroeg al enkele tientallen vier jaar oude boomjes omver waren gehaald in 'Arraba ten zuiden van Jenin. Een dag eerder werden 200 bomen omgezaagd in Lubban al Sharqiye bij Nablus. Ook werd een bulldozer verbrand, en werden huizen aangevallen en beschadigd, en werden ook toen al flessen en stenen naar passerende Palestijnse auto's werden gegooid. De aanvallen begonnen nadat vrijdag een vrouw uit de nederzetting Havat Gilad was omgekomen bij een verkeersongeluk met een Palestijnse taxi.

1 opmerking:

Jaap Hamburger zei

Abu, je vergeet de helft van het verhaal. Leger en politie konden helaas niet ingrijpen. Zij waren te druk met het arresteren van Palestijnen die een opruiend gedicht op Facebook hadden geplaatst of een soldaat een klap hadden verkocht.

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...