woensdag 15 augustus 2018

Israel hield acht jaar lang 10 ton post vast

Soms zijn feiten betreffende de Israelische bezetting te bizar voor woorden: Israel heeft deze week post voor de bezette gebieden vrijgegeven die het acht jaar(!) heeft tegengehouden. In het postkantoor van Jericho arriveerden zeze week tien ton brieven, pakjes, niet bezorgde bestellingen via internet, medicijnen en zelfs een in 2015 uit Turkije toegestuurde rolstoel. Sinds 2010 heeft deze post zich opgehoopt aan de grens met Jordanië. Nu is het op basis van een eenmalige afspraak allemaal vrijgegeven.


Op het postkantoor van Jericho wordt dat nu allemaal uitgezocht, alvorens het kan worden bezorgd.  Een employee van het postkantoor vertelde AFP dat dit wel een week of twee in beslag kan gaan nemen.
Israel schijnt de boel tegengehouden te hebben op grond van 'veiligheidsoverwegingen'. De Palestijnse minister van Posterijen Allam Moussa beschuldigde Israel er in een verkalring van dat het in ieder geval een 'memorandum of understanding' uit 2016  heeft genegeerd, waarbij werd afgesproken dat internationale post gewoon rechtstreeks naar de Palestijnse post kon, zonder eerst  de Israelische posterijen te hoeven passeren. Een woordvoeder van COGAT (de ''coordinator van Israelische regeringsactiviteiten in de gebieden'') had geen commentaar. Hij zei dat er een akkoord in de maak was.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...