zaterdag 18 augustus 2018

Politie in Jeruzalem doodt mentaal instabiele man uit Umm al-Fahm

Ahmed Mahamid (Foto Arab48)
Updated. Israelische politie heeft vrijdagmiddag in de Oude Stad van Jeruzalem een 30-jarige man doodgeschoten die met een mes een aanval zou hebben willen doen op een groep politieagenten. Niemand werd daar overigens bij gewond. Naar later bleek was de 'aanvaller' een Israelische Palestijn, de 30-jarige Ahmed Mahamid uit de Israelische stad Umm al-Fahm. Hij was die dag met de bus naar Jeruzalem gereisd om in de Aqsa moskee te bidden. Zijn familie werd overvallen door het nieuws dat hij was doodgeschoten en verklaarde later dat hij mentaal instabiel was, en opgenomen was geweest in een kliniek voor geesteszieken. Volgens hen was hij niet politiek geaffilieerd. Een grote politiemacht doorzocht na het voorval het huis en de omgeving van de familie Mahamid in Umm al-Fahm. Het gemeentebestuur van Umm al-Fahm leverde kritiek. Het zei dat de familie Mahamid in orde was en noemde het politieoptreden ''onredelijk;'' omdat Ahmed ook op een andere manier had kunnen worden gestopt.  
In Jeruzalem sloot de politie nadat Mahamid was doodgeschoten de Aqsa moskee voor het avondgebed, zodat de gelovigen dat op straat verrichtten voor de moskee. Zaterdagochtend werd de toegang weer vrijgegeven.

2 opmerkingen:

Frank zei

Een moslims IS mentaal instabiel vanwege zijn criminele ideologie die hem opdraagt Joden uit te roeien.

In Nederland hebben de jihadisten altijd last van een lage bloedsuikerspiegel of zijn zij 'verward' of het blijft een raadsel waarom een moslim met een vrachtwagen tientallen dood rijdt. Dan tast de LINKSE gemeente in het duister, zoekt naar een motief.

Abu Pessoptimist zei

Frank,
Ik ben toch bang dat je christendom en islam door elkaar haalt. Christenen hebben ruim 1.000 jaar Joden vervolgd, antisemitisme is een christelijke uitvinding. Christenen reden niet met vrachtwagens tientallen dood, ze stopten honderden IN vrachtwagens en leiden dan de uitlaatgassen naar binnen.

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...