maandag 13 augustus 2018

Opnieuw overlijdt een op 14 mei gewonde man in Gaza

Opnieuw is een Palestijn uit Gaza overleden die op 14 mei, Nakba dag,  tijdens de protesten van de Grote Mars van de Terugkeer door de Israeli's was neergeschoten. Wisam Yousef Hijazi, 30, werd getroffen ten oosten van  Abasan al-Jadeeda, ter hoogte van  Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Strook.
Omdat Hijazi's  toestand kritiek bleef werd hij doorgestuurd naar een ziekenhuis in Egypte, maar hij overleed bij de grensovergang van Rafah. Hij was afkomstig uit Bani Sohelia bij Khan Younis.
Volgesn gegevens van OCHA, het bureau van de Verenigde Naties voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken in de bezette gebieden, die werden gepubliceerd op 9 Augustus 2018, waren er sinds 30 maart 172 Palestijnse doden in Gaza, van wie 140 mannen, 2 vrouwen,  28 jongens en 2 meisjes. Er waren 17.504 gewonden, van wie er 9.227 in ziekenhuizen belandden. Mijn eigen telling kwam pas ná 9 augustus  uit op 172 doden. Ik zat dus drie te laag (maar minder dan de Palestijnse persbureaus). Ik moet er nu dus drie plus één bij op tellen: het zijn er nu 176. Ik noemde 18.000 gewonden. Het juiste aantal, waarbij de gewonden van afgelopen vrijdag zijn opgeteld bij het aantal van OCHA van 9 augustus, is nu 17,882. 

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...