maandag 27 augustus 2018

Iran en Syrië sluiten militaire overeenkomst

De Iraanse minister van Defensie generaal Hatami (l) en zijn Syrische collega, generaal Ayyoub (tweede van rechts).

Iran en Syria hebben een verdrag voor militaire samenwerking getekend tijdens een bijeenkomst van de twee ministers van Defensie, generaal Amir Hatami en zijn Syrische collega generaal Ali Ayoub. Het Iraanse persbureaus Tasnim heeft dat maandag gemeld, evenals het Iraanse persbureau Irna. Generaal Hatami reisde zondag aan het hoofd van een delegatie naar Damascus voor een tweedaags bezoek,. Hij had onder meer een ontmoeting met president Assad.
Hatami refereerde bij het tekenen van de overeenkomst aan de strategische samenwerking van de twee landen en zei dat Syrië het stadium van de oorlog achter zich heeft gelaten en dat nu het stadium van wederopbouw aanbreekt. Ayoub zei dat zijn land dankzij de hulp van Iran grote overwinningen op de ''terroristische organisaties'' had geboekt. Verder bijzonderheden over de overeenkomst werden niet bekend gemaakt.
Israel en de VS willen dat Iran Syrië verlaat. De Amerinaanse Veiligheidsadviseur John Bolton zei vorige week dat Iran zijn strijdkrachten dient terug te trekken. Iran zegt echter dat de Iraanse troepen  in Syrië zijn op uitnodiging van president Assad en dat er geen plannen zijn om ze binnenkort terug te halen.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...