woensdag 29 augustus 2018

Israelische kolonisten vallen auto's aan in Sinjil en bomen in al-Sawiya

Israeli settlers hebben maandag in het dorp Sinjil in het district Ramallah, een 15-tal auto's beklad en er de banden van doorgeprikt. Ook werden anti-Palestijnse slogans op muren geklad.
E;en van de slogans (op de auto hierboven) luidde: Joden zullen niet stil zijn, ites wsat mogelijk duidde op de vele aanvallen van de kolonisten van de laatste weken.
Vrijdag moest in al-Sawiya ten zuiden van de stad Nablus in de noordelijke Westoever, een olijfboomgaard van Suleiman Hassan Ahmad het ontgelden. Daar werden 30 bomen heel of half omver gezaagd.
Eerder vorige week, op woensdag, waren auto's in het dorp 'Urif het doelwit.  Zaterdag 18 augustus werden al; 70 jonge boompjes uitgerukt in Ras Karkar, 15 auto's beschadigd in Issawiye in Jeruzalem, auto's bekogeld op de weg tussen Nablus en Qalqiliya, nadat een dag eerder ook al auto's waren bekogeld en boompjes waren uitgetrokken in 'Araba ten zuiden van Jenin,. Ook werd die dag een bulldozer verbrand.
Nog weer eerder, in mei en in juli  werden een aantal keren grote aantallen druivenranken afgezaagd. Niemand van de kolonisten die deze vernielingen uitvoerden is gepakt. Volgens de Palestijnse official Ghassan Daghlas, die voor de PA in het noorden van de Westoever de acties van de nederzettingen volgt, doet de politie ook helemaal geen moeite om mensen op te sporen of klachten in  behandeling te nemen. Volgens Daghlas is sprake van een gevaarlijke toename van het vandalisme van de kolonisten.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...