woensdag 1 mei 2019

Door Israelische kogels zwaar gewonde man in Gaza pleegt zelfmoord

Dit is één van de laatste foto's van de 24-jarige Bilal Mohammad Masoud, uit het vluchtelingenkamp Jabalia in Noord-Gaza. Hij is dinsdag overleden aan verwondingen die hij opliep doordat hij zichzelf in brand had gestoken.
Bilal werd op zaterdag 16 april tijdens de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer door Israelische soldaten met diverse kogels neergeschoten. Hij liep gecompliceerde fracturen aan zijn armen en beide benen op, die ondanks operaties en zelfs bottransplantaties niet wilden helen. Hij stak zich in brand nadat diverse verzoeken om hem naar een ziekenhuis in Egypte of Israel te laten vervoeren op weigeringen bleven stuiten.

1 opmerking:

Unknown zei

Vreselijk weer. Ik kan mij enkel de machteloosheid proberen in te denken waar de mensen in Gaza en West bank meet te maken hebben..wij staan vandaag bevrijdingsdag te vieren nadat Israel voor de zoveelste keer de bommen op Gaza heeft afgeschoten..wat hebben de mensen daar te lijden en wat is het schandalig dat de westerse democratiën er maar aan voorbij blijven gaan.

Arnoud

En ik hoop dat mijn email niet bekend wordt gemaakt hoewel ik vind dat ik niks vreemd doe door mijn steun voor de Palestijnen te betuigen..sterker nog, meerderen zouden dit moeten doen! Evenwel wil ik geen berichten van fanatieke (Zionistische) types ontvangen.

Israelische politie schiet een Bedoeìen dood bij de Aqsa-moskee

De Israelische politie heeft vrijdag omstrreeks middernacht een Bedoeïen uit de Negev doodgeschoten bij de Aqsa-moskee. Het was 26-jarige Mo...