dinsdag 7 mei 2019

Nog 2 lichamen gevonden: dodental Gaza naar 28

Puin van de Sheikh Zayed Tower. (fot via twitter)

Maandag na het staakt-het-vuren in Gaza zijn nog twee lichamen gevonden in het puin van de Sheikh Zayed Toren, een woontoren ten oosten van Beit Hanun die door de Israeli's tot een ruïne is gereduceerd. (De directrice van het CIDI twitterde dat dit soort dingen gebeurde omdat er wapens in zo'n woontoren verstopt zouden zitten. Dat zei het Israelische leger namelijk. ''Geen doden overigens'', voegde ze eraan toe.
Dat was dus niet waar. (Dat van die wapens trouwens waarschijnlijk evenmin. En als het wel waar zou zijn is dat nog geen reden om een hele toren te verwoesten). De lichamen die werden gevonden waren van twee bewoners: Talal Abu Jadyan en zijn vrouw Raghda Abu Jadyan. Hun 12-jarige zoon Abdel-Rahman was al enige uren eerder gevonden. Het appartement van de Jadyans werd bij de aanval direct getroffen door een raket. 
Door de vondst van deze doden is het dodental gestegen naar 28. Er zijn 170 gewonden. Sinds 30 maart 2018, het begin van de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer zijn er 309 mensen gedood door Israelische kogels, raketten of granaten.

4 opmerkingen:

Meir zei

Geloof je nou echt in de bombast die je ook bezigt, 'de Grote Mars van de Terugkeer'.
Saddam Hussein had het over 'de moeder van alle veldslagen, is begonnen. De dageraad der overwinning nadert'. Liep dat even anders af toen de bendes van hem napalm op zich kregen.

Je schreef al eerder dat Hamas geen ziekenhuizen (te veel eer) gebruikte voor aanvallen, maar dat bleek van jouw kant ook gelogen te zijn. Je bent niet eens in de Gazastrook aanwezig maar week precies wat er gebeurt, wat waar is en wat gelogen. Dat wisten de 'journalisten' ook tijdens de Balkanoorlog al zaten zij 24/7 in het hotel, ver van het front en dus werd alles bij elkaar gelogen over die vreselijke Serviërs die zich net als Israëliërs tegen de genocidale islamitische gekken verdedigden.


Wie oorlog wil voeren, kan sterven en dat geldt over voor de terroristen die jij steunt en het stupide volk in de Gazastrook dat zich eeuwig voor de kar van Hamas laat spannen.

Dat figuren zoals jij mede schuldig zijn, de zaak verergeren komt in je blinde haat tegen Joden niet eens in je op.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Geef maar aan waar ik lieg. Ik wete niet precies wat er in Gaza gebeurt, maar probeer zoveel mogelijkbronne met elkaar te evrgelijken en houd slagen om de arm als er niet meerdere bronne zijn,. Nogmaals; geef maar aan waar en wanneer ik heb gelogen. Maar dan wel met een dudelijk vefrwijzing naar iets dat verifieerbaar is. (En houd eens op met dat ''blinde haat tegen Joden'. Ik ben zelf Joods, weet je nog).

Meir zei

Je beweert dat Hamas ziekenhuizen niet gebruikte als lanceerplaats of opslagplaats van wapens. Dus een koppeling naar een van je betrouwbare bronnen WaPo:
Why Hamas stores its weapons inside hospitals, mosques and schools
https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2014/07/31/why-hamas-stores-its-weapons-inside-hospitals-mosques-and-schools/?noredirect=on&utm_term=.b949a64943a5

Zelfde zal je terug vinden in vodden als NYT en the Guardian
In a hospital. At the beach. Hamas, Israel tells us, is hiding among civilians
https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/21/hospital-hamas-isreal-hiding-among-civilians

Als de IAF een 'ziekenhuis' plat legt jammer jij, is het een school, idem. Sterft een gezin, kinderen, begin je weer een jeremiade, terwijl je weet dat dat uitschot zich achter kinderen verschuilt. En toch, zodra Israël terugslaat nadat het een regen van bommen op zich heeft gekregen (stelt niks voor volgens jou, beetje schade) en er doden vallen aan de zijde van de Arabieren zul je direct voor dat volk in de bres springen.


Hou op met die onzin dat je Joods bent. De enigen voor wie je opkomt zijn terroristen in de Gazastrook. Als de pleures tussen het IDF en Hezbollah uitbreekt neem je het op voor dat schorem en jammer je weer over burgerslachtoffers. En als je dat niet doet heb je het over 'internationaal recht' terwijl dit nergens op slaat.
Ieder Jood die niet jou mening heeft scheldt je uit. Elke demonstratie samen met Hamasvolk op de Dam grijp je aan, net als die stuitende Hamburger. Jodenhaters als Avnery verdedigde je dik en dun en dan te weten dat zijn moeder hem zelfs spuugzat was.
Antisemiet Hayo Meyer verdedigde je hoewel je weet dat die gek op Joodse scholen in Duitsland in de klas vertelde dat Israël even erg was als nazi-Duitsland. Werd jaren geleden door de publieke omroep uitgezonden.
Dus blader maar eens in je stukjes en je zult zien dat ik gelijk heb.Abu Pessoptimist zei

Meïr,
De WaPo is volgens mij geen betrouwbare bron als het op Gaza aankomt. Hetzelfde geldt voor de NYT en in mindere mate voor The Guardian, maar de laatste twee citeren alleen maar Israel als ik het goed begrijp:"Israel zegt dat ze de wapens opslaan enz."
Ik begrijp ondertussen dat je meedoet aan de walgelijke mode om onderscheid te maken tussen Joden en mensen die als zodanig niet meetellen. Dat zijn degenen die kritiek hebben op de wijze waarop Israel doorgaat met Palestijnen doodschieten, grond afpakken, huizen verwoesten en in het algemeen op de meest heftige wijze mensen te onderdrukken. Zijn kont af te vegen, zeg maar, met alle internationale regels en wetten. Ik vind het prima als je mij niet tot die groep Joden wilt rekenen. Ik hoor daar ook niet bij. Ik verdedig geen discriminatie, diefstal en moorden. Van geen enkele bevolkingsgroep en zal me altijd tegen onrecht blijven verzetten. Volgens mij was dat altijd een Joods principe.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...