zaterdag 11 mei 2019

Deze vrijdag weer een dode in Gaza

Abdullah Abul-'Al
Israelische sluipschutters hebben, getrouw aan de traditie, bij de vrijdagse demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer in Gaza, afgelopen vrijdag tenminste weer één Palestijn gedood. Het was de 24-jarige Abdullah Juma' Abdul-'Al. Hij werd ten oosten van Rafah, in het zuiden van de Strook, in zijn bekken geschoten. Er waren 32 gewonden, die door scherpe munitie werden getroffen. Onder hen waren vier kinderen en een medische hulpverlener, de vrijwilliger Mohammad Abu T’eima, die werd neergeschoten te oosten van Khan Younis terwijl hij hulp verleende aan andere gewonden. Hij liep een hoofdwond op.
Sinds 30 maart 2018, het begin van de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer, zijn er nu 310 mensen in Gaza door Israelisch toedoen gedood. Daarin zijn de 28 mensen begrepen die slachtoffer werden van de recente Israelische bombardementen. Er zijn ongeveer 31.000 gewonden. De protesten richten zich primair op het opheffen van de blokkade van Gaza.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...