zaterdag 18 mei 2019

UNRWA veroordeelt aanval op kamp bij Aleppo

Straatbeeld in het Neirab-kamp (Foto: Occupied Palestine)

UNRWA, de VN-organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen, heeft donderdag het doden veroordeeld van 10 Palestijnse vluchtelingen in het Neirab-kamp in de buurt van de Syrische stad Aleppo. Onder hen waren vier kinderen.
Volgens de directeur van UNRWA in Syrië, Amanya Michael Ebye, werd het kamp door raketten getroffen juist op het moment dat de families bijeen zaten voor de iftar, de maaltijd na de vastendag van Ramadan. Er waren behalve de 10 doden ook meer dan 30 gewonden van wie een aantal in kritieke toestand verkeert. Het jongste kind dat werd gedood was zes jaar.
Door de vijandelijkheden heeft UNRWA de zes scholen in het kamp voor 3.000 kinderen tijdelijk gesloten. Donderdag gingen ze weer open. Maar drie kinderen zullen dus niet meer deelnemen aan de voorbereidingen voor het einde jaars-examen.
Het kamp op 13 kilometer ten oosten van Aleppo ligt in een zone waar Syrische regeringstroepen staan tegenover aan al-Qaeda gelieerde rebellen van de Tahrir al-Shams. De raketten werden vermoedelijk door de troepen van president Assad afgevuurd. De escalatie van de gevechten in noordwest Syrië heeft gevolgen voor de 10.000 - 20.000 Palestijnse vluchtelingen in het gebied.Het Neirab kamp herbergt 18.000 Palestijnen. Het is in het verleden vaker doelwit geweest van vijandelijkheden.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...