zondag 5 mei 2019

Zaterdag nog 4 doden in Gaza waaronder een 14 maanden oude peuter

Saba Abu 'Arar
Israelische bombardementen op verscheidene plaatsen in Gaza hebben zaterdag in totaal vier mensen gedood, onder wie een 14 maanden oude peuter, Saba Mahmoud Abu 'Arar. Zij werd op slag gedood bij een bombardement van haar huis in het oosten van Gaza-stad. Haar moeder, de zes maanden zwangere, 36 jaar oude Falastin Saleh Abu 'Arar overleed korte tijd later aan haar verwondingen. zo maakten Palestijnse medische kringen bekend. Haar zuster werd gematigd ernstig gewond in het bombardement.
Eerder zaterdag werd de 25-jarige Khaled Mohammed Abu Qleiq gedood, toen de  Israeli's een serie raketten afvuurden in Beit Lahia in het noorden van de Gaza-strook.  Aan het begin van de dag, bij één van de eerste Israelische bombardementen, kwam de 22-jarige  Emad Mohammed Noseir uit  Beit Hanoun om het leven. Zijn naam werd aanvankelijk  abusievelijk gespeld als Nasser.
Met deze vier slachtoffers kwam het totaal van twee dagen op acht doden. Daarmee kwam het aantal mensen dat door Israelisch toedoen sinds 30 maart 2018, het begin van de Grote Mars van de Terugkeer-demonstraties, is gedood op 289, van wie er 14 dit jaar omkwamen. Bij de bombardementen vielen verder tenminste 69 gewonden, onder wie een aantal kinderen. Er werden raketten afgevuurd op huizen in de buurten Shuja’iyya, Tuffah en Zeitoun, in Gaza-stad en dus ook op  Beit Lahia. 
Khaled abu Qleiq
Onder de gebouwen die tot puin werden gereduceerd behoorde het “Abdullah al-Hourani Studie en Documentatie Centrum'' van de PLO, twee appartementenblokken in de buurt al-Rimal in Gaza-stad, en een gebouw dat eigendom was van de familie Qetefan, waarin het kantoor van het Turkse persbureau Anadolu was gevestigd, en het Hosari- gebouw, daar enkele meters vandaan. Bij de vernieling van dit laatste gebouw raakten diverse families dakloos, zo meldde een correspondent van WAFA.
Vanuit Gaza werden in de loop van de dag ongeveer 250 raketten op Israel afgevuurd, waarbij twee Israeli's gewond raakten en materiële schade werd aangericht. De rakettenregen begon nadat vrijdag twee Palestijnen waren gedood tijdens de demonstraties in het kader van de Grote Mars van de Terugkeer en nog eens twee anderen bij een Israelisch bombardement, dat kwam nadat twee Israelische soldaten door geweervuur zouden zijn gewond bij de grens.

2 opmerkingen:

Meir zei

Je liegt, Hijmans

Islamic Jihad admits baby, pregnant woman killed by their own rockets
The Islamic Jihad, one of the terror organizations responsible for the recent wave of attacks against Israel, admitted that the baby that was killed in Gaza during the latest escalation died as a result of a misfired rocket, TPS reported on Monday.


“A leak from the heroes of the [Islamic Jihad’s] Sarayat al-Quds (Jerusalem Brigades) on the circumstances of the death of the baby Saba Abu ‘Arar indicates that a rocket of the resistance exploded inside the family’s home due to a technical failure, and prematurely exploded,” a news item by Hamas’ al-Risala News said.
.....
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Islamic-Jihad-admits-baby-pregnant-woman-killed-by-their-own-rockets-589001

Maar de haat tegen Joden dient natuurlijk aangewakkerd te worden en jij doet ijverig mee

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik had dat intussen ook gelezen. De Israelische legervoorlichting beweerde dat al meteen zoals ik ook heb gemeld. Maar ik vertrouw die Jerusalem Post niet zo erg en hun bron kan ik niet vinden. Weet jij wat TPS is? En trouwens er was nog een dode baby. Heeft de Islamitsicdue Jihad dat ook op zijn geweten?

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...