zaterdag 4 mei 2019

Deze vrijdag vier doden in Gaza

De dode Abdullah Melouh
Update: Vier Palestijnen zijn vrijdag in Gaza gedood door Israelisch toedoen in Gaza. Twee van hen werden vrijdagavond gedood bij een Israelisch bombardement. Zij waren lid van de Ezzedine al-Qassem militie. Het waren de
33-jarige Abdullah Ibrahim Abu-Melouh uit het Nusseirat-kamp en de 29-jarige Alaa Ali Bouli uit het Maghali-kamp. Drie anderen raakten gewond. Het bombardement werd volgens Israel uitgevoerd omdat twee Israelische soldaten gewond zouden zijn geraakt door geweervuur vanuit Gaza. 
 Eerder meldde het  Palestijnse ministerie van Gezondheid dat bij de demonstraties in het kader van de Grote Mars van de Terugkeer de 19-jarige Raed Khalil Teir ten oosten van Khan Younis door Israelische scherpschutters werd doodgeschoten. Later vrijdag overleed ook de 31-jarige Ramzi Rawhi ‘Abdo, die eerder die dag ten oosten van het Bureij-kamp door de Israeli's in zijn hoofd was geschoten.
Er vielen vrijdag ook 40 gewonden, onder wie een journalist, drie paramedici en een aantal kinderen. Nog eerder op de dag richtte een bombardement door een drone schade aan in het Awda-kamp in het midden van de Strook. Daarbij waren geen slachtoffers.
Het aantal doden door Israelisch optreden in Gaza sinds vorig jaar 30 maart de betogingen van de Grote Mars van de Terugkeer begonnen, is nu opgelopen tot 285. Er zijn rond de 23.000 gewonden. Dit jaar vielen tot dusver 10 slachtoffers.

Geen opmerkingen:

Israeli's doden kolonel van de inlichtingendienst

Ahsraf Ibrahim   Een kolonel van de Inlichtingendienst van de Palestijnse Autoriteit en oud-gevangene is maandagmorgen bezweken aan de verwo...