zondag 5 mei 2019

Israel ontwortelt 120 olijfbomen

Al-Luban al-Gharbi (Foto Palestine remembered)

Israelische bulldozers hebben zondag 120 vruchtdragende olijfbomen ontworteld die behoorden bij het dorp al-Lubban al-Gharbi, ten westen van Ramallah. Fawaz Salem, het vroegere hoofd van het gemeentebestuur, zei dat dit gebeurde een maand nadat een plaatselijke inwoner, Shafiq Abu Salem, een militaire order had ontvangen die hem  berichtte dat een strook land van hem in beslag zou worden genomen om een weg aan te leggen naar een joodse nederzetting, Beit Aryeh. Het gebied waar de bomen werden ontworteld bedroeg 3 dunam (een dunam is 1/10e hectare). De maatregel heeft opnieuw aan dat Israel erop uit is het gebied dat bij Palestijnen in gebruik is steeds verder terug te dringen ten bate van joodse nederzettingen. 
Eerder deze week vernielden kolonisten 150 bomen van het dorp Burqa in het disctrict Ramallah en ploegden officiële bulldozers land om in Beit Jala ()bijh Bethlehem) waarbij tientallen bomen sneuvelden. 
 Afgezien daarvan richten kolonisten ook regelmatig vernielingen aan die gewoonlijk niet worden bestraft. Vrijdag werden banden van 12 auto's doorgeprikt in het dorp Huwwara bij Nablus, en werden de auto's, muren en grafstenen beklad met graffiti.
(Wie wil helpen de teruggang van het aantal olijfbomen een halt toe te roepen, kijk op: Plant een Olijfboom  

Geen opmerkingen:

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...