maandag 29 januari 2024

Weer vijf doden op de Westoever, sinds 7 oktober staat de teller op 378

 
Van boven links met de klok mee: Mohannad Fasfous, Thaer Hammo, Rani al-Shaer, Obaida Shahm, Motaz Atbeish. (Foto;s van Facebook)
Sinds vanochtend zijn er weer vijf dode Palestijnen op de Westoever.  Tijdens razzia's in  plaatsen als Jenin, Dura (een stad ten zuiden van Jabron) en Tuqu (een plaats in de buurt van Bethlehem) zijn vanmorgen vijf mensen neergeschoten door bezettingstroepen. In een klein aantal gevallen was duidelijk uit video-opnames dat werd geschoten om te doden, zoals bijvoorbeeld in het geval van Thaer Hammo uit Yamoun.

In Jenin waar een inval gaande was waarbij - opnieuw - flinke schade werd toegebracht aan de infrastructuur - werd Thaer Hammo (21 jaar) door troepen beschoten met meerdere kogels tot hij dood was. Zijn dood lokte een grote demonstratie uit in Yamoun waar hij vandaan kwam. In Dura werd Motaz Mahmoud Atbeish (30) gedood door een schot in het hoofd en enkele momenten later stierf Mohannad Ismail al-Fasfous (18) door kogelwonden in de borst. Nog twee anderen werden door kogel gewond tijdens een inval van militairen die confrontaties uitlokten. Tenslotte werd in Tuqu de 16-jarige Rani Yassr al-Shaer getroffen door kogels die weren afgevuurd tijdens een confrontatie. De militairen hielden een ambulance tegen tot het moment dat de jongen was doodgebloed.  Het dodental sinds 7 oktober is door de dood van de vijf mannen gestegen tot 378, 

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...