dinsdag 30 januari 2024

Verklede Israeli's plegen drievoudige moord in ziekenhuis in Jenin

Een tafereeltje uit het Ibn Sina-ziekenhuis. (Facebook)

Een  speciaal team van de Israelische strijdkrachten, verkleed als burgers, dokters en  verplegers, is maandagavond het Ibn Sina-ziekenhuis in Jenin binnengedrongen en heeft daar de derde verdieping drie ''terroristen'' in hun bed doodgeschoten. Dat gebeurde met geluiddempers op hun geweren of pistolen gemonteerd. Het was een vertoning uit de tijd dat de maffia zulke stunts in de VS uithaalde, met dit verschil dat dit de Westoever anno 2024 was en dat de ''terroristen'' uiteraard ongewapend waren. Sterker nog één van de ''terroristen'', Basil Ayman al-Ghazawi, werd sinds 25 oktober in het ziekenhuis verpleegd wegens een gedeeltelijke verlamming die hij had opgelopen bij een aanval van een drone waarbij vier anderen werden gedood. De twee anderen, Mohammed al-Ghazawi en Mohammed Walid Jalamna, waren bij hem op bezoek. 

Bebloed bed (Wafa)
De drone-aanval vond op 25 oktober plaats op de begraafplaats van Jenin. De vier doden, onder wie een jongetje van 15, zouden volgens het Israelische leger ''vuurwerk hebben gegooid'' naar Israelische militairen. Volgens de verklaring van het Israelische leger van gisteren zouden de drie een ''tikkende tijdbom'' zijn geweest die een plan hadden beraamd een aanval uit te voeren met een auto gevuld met explosieven op een nederzetting. Voor het leger van Israel-gelovigen en -fans zal deze verklaring ongetwijfeld ruim voldoende zijn. Israel is immers het land van de (Holocaust) slachtoffers. Het heeft dus al het recht van de wereld om op elk tijdstip welk ziekenhuis ter wereld dan ook binnen te dringen en iedereen te doden die naar de smaak van hun nimmer falende inlichtingendiensten iets ergs van plan was. Maar meer normaal denkende mensen zullen zich wellicht afvragen wat ze zich moeten voorstellen van de plannen van een gedeeltelijk verlamde ''terrorist'',  ook al was hij lid van de Jenin-Brigades en stond hij (volgens Israel) in contact met Hamas. Maar intussen is het binnenvallen van ziekenhuizen (waaraan de zionisten zich al jaren schuldig maken, zoals bijvoorbeeld blijkt uit dit bericht uit 2015) zo gewoon geworden dat zich nauwelijks nog iemand de moeite neemt zich erover op te winden.

Behalve minister van Gezondheid Mai Alkaila van de Palestijnse Autoriteit. Ze deed een oproep op de Algemene Vergadering van de VN, internationale instituties en mensenrechtenorganisaties om een einde te maken aan de dagelijkse misdaden van de Israeli's jegens Palestijnen en hun gezondheidscentra in Gaza en op de Westoever en om de noodzakelijke bescherming te bieden aan behandelcentra en ambulances. Ik denk echter dat niemand daar wakker van zal liggen. Ziekenhuizen, dokters, verplegend personeel, ambulances, de hele rattaplan kunnen de Israeli's geen reet schelen. Ze zijn immers niet Joods.

Links de broers al-Ghazawi, rechts Mohammed Jalamna

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...