dinsdag 30 juni 2009

Somalische piraten? En wat dacht u van Israël?


Gaza kon een klein beetje hoop wel gebruiken, de verwachtingen waren daarom hoog gespannen toen de Spirit of Humanity vanaf Cyprus koers zette naar Gaza. Aan boord waren medicijnen, speelgoed en olijfbomen, plus 21 mensen uit 11 landen. Onder hen waren de Ierse Nobelprijswinnaar Mairead Maguire, het vroegere Democratische lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Cynthia McKinney uit Atlanta (GA) en een aantal hulpverleners. Maar ziet, op 23 mijl voor de kust, dat wil zeggen in de internationale wateren, werd het scheepje door de Israëlische marine bedreigd en aangehouden en vervolgens naar Israël gesleept. (Zie voor verdere infomatie www.freeGaza.org).
Kennis van het internationale recht, wisten we al, is niet Israëls sterkste punt. Kennelijk geldt dat ook voor het zeerecht. Wie zei daar wat over Somalische piraten? Misschien kunnen er ook wat van die NAVO-schepen gaan patrouilleren in de Middellandse Zee?

Geen opmerkingen:

VS blokkeert toelating Palestina tot VN

De Verenigde Staten heeft weer een keer zijn recht van veto in de Veiligheidsraad gebruikt om de mogelijkheid te blokkeren dat Palestina een...