dinsdag 27 maart 2012

Drie Palestijnse broers en een soldaat gewond bij 'routine-activiteit' van het Israelische leger

Israelische 'routine-activiteit' bij nacht (Archieffoto van inval in het dorp Nabi Saleh - Ma'an).

Drie Palestijnen en een Israelische soldaat zijn in de nacht van maandag op dinsdag gewond geraakt tijdens een nachtelijke inval van de Israelische militairen in het dorp Rammun bij Ramallah. De gewonden zijn drie broers, Rashad Theib Shoukha (van in de twintig) en zijn broers Anwar and Akram (van in de dertig). Twee van hen werden ernstig gewond, één werd geraakt in de nek, de ander in de borst, de derde in de dij. De militair liep lichte verwondingen op.
Zoals gebruikelijk lopen de versies over wat er gebeurd is ver uiteen. Volgens Haaretz werd de soldaat tijdens wat de militaire woordvoerder 'routine activiteiten' noemde gestoken met een mes. Hij zou lichte verwondingen hebben opgelopen aan gezicht en rug. de militairen zouden daarna 'uit zelfverdediging' het vuur hebben geopend.
Ma'an News meldt daarentegen dat één van de drie broers naar buiten kwam zonder te weten dat er militairen in het dorp waren en meteen werd neergeschoten. Een andere broer werd beschoten toen hij de deur opende om te kijken wat er met zijn broer gebeurde, en een derde werd neergeschoten toen hij eveneens kwam kijken. De militaire woordvoerster meldde dat de toedracht  nader wordt onderzocht. 
Het Israelische leger noemt dit soort nachtelijke invallen routine-invallen. Dat zijn ze ook. Vrijwel dagelijks worden op deze manier 's nachts arrestaties verricht. Gisteren werden twee man meegenomen in het dorp Husan bij Bethlehem en drie anderen in de regio Hebron.

Geen opmerkingen: