donderdag 6 september 2012

Zes doden en vijf gewonden bij drie Israelische aanvallen in Gaza

Eén van de slachtoffers van donderdag.
Updated 
 Israel heeft donderdag opnieuw drie mensen gedood in de Gaza-strook, een dag nadat drie man in een auto met een raket uit een onbemand vliegtuigje werden bij het Bureij-kamp gedood. De tweede aanval werd uitgevoerd in het noorden van de Gaza-strook in de buurt van Beit Hanoun. Volgens Israel ging het om mannen die van plan waren explosieven te plaatsen bij het grenshek. Volgens ooggetuigen in de Strook werd de aanval uitgevoerd door een vliegtuig dat 'flechette-munitie' afschoot (granaten die grote aantallen kleine pijltjes bevatten). Drie mannen werden gedood en drie anderen raakten gewond. De groep zou behoord hebben bij een kleine organisatie met de naam Homat al-Aqsa.
Bij een tweede incident, ook op donderdag, raakte een man matig ernstig gewond. Dat gebeurde ten oosten van het Jabaliya kamp, toen Israelische militairen vanaf het grenshek het vuur openden op een begrafenisstoet van twee Palestijnen. Volgens Ashraf al-Qidra, een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza, werd één van de deelnemers aan de rouwstoet matig ernstig gewond afgevoerd naar het Kamal Udwan ziekenhuis.  
One of the slain residents - saraya.ps
Een van de slachtoffers van woensdag
Israel heeft woensdagavond met een raket die werd afgevuurd door een onbemand vliegtuigje ten oosten van het Bureij vluchtelingenkamp in Gaza drie mensen gedood en een vierde zeer ernstig gewond. De slachtoffers werden geïdentificeerd als Khalil Al-Jarba, 27, Zakariyya Al-Jammal, 23, en Khaled Al-Qarm, 23. Volgens woordvoerder Ashraf Al-Qidra van het ministerie van Gezondheid in Gaza zaten de vier getroffen mannen in een auto. Een Israelische militaire woordvoerder zei dat de vier van plan waren granaten af te vuren op Israel en verantwoordelijk waren voor eerdere aanvallen. Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina meldde later dat het verantwoordelijk was geweest voor het afschieten van raketten op Israel in antwoord op eerdere Israelische aanvallen.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...