donderdag 20 september 2012

Israel doodt twee politiemannen in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook.

Israeli air strike on Palestinian car leaves two dead in Gaza September 19th, 2012 
 Photo by  Abed Rahim Khatib(Foto Ahmed Rahim Khatib).

Updated. Een Israelisch onbemand vliegtuigje heeft woensdagavond en raket afgevuurd op een Toyota four wheel drive die in Rafah reed, in het zuiden van de Gaza-strook. Daarbij werden twee Palestijnen gedood. Eén man raakte ernstig gewond. De twee slachtoffers werden geïdentificeerd als Ashraf  Saleh en Anis Abu Al-Aineen, 33 en 22 jaar oud.
Volgens Hamas was het getroffen voertuig eigendom van het ministerie van binnenlandse zaken in Gaza en waren de gedode Palestijnen van de grenspolitie, een luitenant en zijn adjudant. Volgens Israel, zo meldde de BBC  waren de twee echter van de 'Verdedigers van Al-Aqsa' wat een organisatie van Hamas zou zijn. Eerder meldde Haaretz dat de gedode mannen volgens het Israelische leger lid waren van de Islamitische Jihad. Vanuit Rafah waren kort tevoren twee raketten afgeschoten richting Israel, volgens Haaretz.

7 opmerkingen:

trees zei

Politiemannen? Eerst zien , dan geloven. We weten zo langzamerhand dat moslimterroristen gek zijn op verkleedpartijtjes.

Abu Pessoptimist zei

Nee trees, de Israeli's vergissen zich noooooit. Die vermoorden altijd alleen maar de juiste mensen. Ze zijn namelijk niet te weinig arrogant, die Israeli's. Ze weten meestal beter dan hun slachtoffers zelf wie en wat ze waren of zijn. Althans dat denken ze. En jij dus ook.

trees zei

Precies, Abu! Daarom waren het waarschijnlijk terroristen en geen "politieagenten"

Ik ben blij dat je het met me eens bent.

Abu Pessoptimist zei

trees, ik heb het bericht intussen gerectificeerd, één van de drie slachtoffers is anders dan door de PIC (Palestine Information Centre, Gaza) was gemeld, dus niet dood. Maar ook de Israeli's die zich nooit vergissen hebben hun versie bijgesteld. De BBC zegt dat de gedode mannen nu volgens Israel leden van de 'Defenders of al-Aqsa' waren. Kennelijk hebben zij in de seconden dat zij stierven dus nog gauw even van organisatie gewisseld. Israel staat voor niets.

trees zei

Dat Israeliers zich nooit "vergissen" heb je mij nooit horen zeggen!

Wel heb ik over het algemeen 10 keer meer vertrouwen in de verhalen van Israel , dan van al dat dubieuze moslimarabieren volk.

Meestal blijkt dat ook te kloppen.

Abu Pessoptimist zei

Ja, dat was al wel duidelijk. Racisme verloochent zich niet.

Abu Pessoptimist zei

trees, zoals je al verwachtte, blokkeer ik je laatste reactie. Niet omdat je mij achterbaks noemt, maar omdat je ook iemand anders beledigt. Maar je mag mij - als je dat zonder te gaan schuimbekken kunt - uitleggen waarom het niet racistisch is om Joden wèl te geloven en Arabieren a priori niet, zelfs niet als er genoeg omstandigheden zijn om aan te nemen dat - laten we het netjes zeggen - Israel wel eens ongelijk zou kunnen hebben.

Israel sloopt 9 woontenten en 7 huizen, 200 bedrijven moeten weg, imam mag niet meer preken

Sloop in Deir al-Hajle bij Jericho. Zeven woontenten en twee schuren plus hun inwoners, samen acht families, verwijderd. (Foto Wafa) Isr...