zaterdag 15 september 2012

Rechter: Palestijns huis in Hebron rechtmatig gekocht door kolonisten

Image By Arabs48
Een rechtbank in Jeruzalem heeft vrijdag bepaald dat het huis hierboven in Hebron  rechtmatig is gekocht door Israelische kolonisten. De eigenaar - inmiddels dus voormalige eigenaar,  Fayez al-Rajabi, had in 2008 met succes de hulp van de politie ingeroepen nadat kolonisten zich met geweld toegang tot het huis hadden verschaft. Hij betwistte dat het huis was verkocht. De kolonisten werden verwijderd en het huis werd hangende de rechtszaak gesloten. Maar de rechter heeft nu vastgesteld dat de koop door “Tal Building and Investments Karnei Shomron” en een groep kolonisten uit Hebron rechtsgeldig was. De koop was destijds gesloten via een stroman, ene Ayub Yosef Jabar. Tal Building and Investment Karnei Shomron was eerder verwikkeld in rechtszaken waarbij werd vastgesteld dat vervalste papieren waren gebruikt. 
Het huis dat nu eigendom is van de kolonisten, ligt strategisch aan de weg die leidt van de nederzetting Kiryat Arba naar de Ibrahim moskee, waarin in de afgelopen decennia dankzij de kolonisten ook een synagoge is verrezen. Malachi Levinger, hoofd van gemeenteraad van Kiryat Arba, zei dat de rechterlijke uitspraak 'onze claim nog eens bevestigt dat joden het recht hebben zich overal in het Land van Israel te vestigen'.

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...