zaterdag 29 september 2012

Visser in Gaza gedood door Israelische militairen

Een Palestijnse visser uit het noorden van de Gazastrook is vrijdagavond overleden na vanaf de kust na te zijn beschoten door Israelische militairen. Woordvoerder Ashraf al-Qidra van het ministerie van Gezondheid meldde dat de 22-jarige Fahmi Salah Abu Rayash was getroffen in zijn onderbuik en een voet. Hij was al eens een keer eerder  gewond geraakt bij een beschieting door Israeli's vanaf de andere kant van de grens, aldus Al-Qidra..
De broer van het slachtoffer Yousef, die mee was op de trip, werd ook geraakt, maar zijn verwondingen bleken niet al te ernstig te zijn. Beide broers werden naar het Kamal Adwan ziekenhuis vervoerd, waar Fahmi overleed.
Een Israelische legerwoordvoerder zei dat verschillende mensen het hek aan de noordelijke grens waren genaderd en niet op waarschuwingsschoten hadden gereageerd. Daarna was gericht geschoten op de benen, aldus de woordvoerder. Volgens de woordvoerder worden regelmatig explosieven bij het hek geplaatst.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...