donderdag 20 september 2012

Israelische kolonisten dringen huis in Hebron binnen en stelen land in El-Khadr

http://www.imemc.org/attachments/sep2012/extremist_settlers_throw_rocks.jpg
 Kolonisten.

Kolonisten uit de Avraham Avinu nederzetting in Hebron, één van de in de stad zelf  opgerichte nederzettingen, zijn woensdag het huis van een buurman binnengedrongen en hebben de familie, inclusief een acht jaar oud meisje,  aangevallen en vernielingen aangericht. De Arabische site Arabs48 berichtte dat de kolonisten eerst met stenen en flessen gooiden, vervolgens het dak van het huis van de familie van Nidal  Oweiwy opklommen en het huis binnendrongen via de deur naar het dak. De kolonisten vielen vervolgens Sally, de acht jaar oude dochter van de familie aan, evenals hun zoon Sa'id. Beiden liepen schrammen en blauwe plekken op. Daarna vernielden de indringers meubilair, braken zij het glas van diverse ramen en deuren en vernielden ze de watertank op het dak. Omwonenden meldden dat Israelische militairen die in het gebied gestationeerd zijn, niets deden om de familie Oweiwy te beschermen.
Het was niet de eerste keer dat de familie op deze manier bezoek kreeg van de kolonisten. Met de invallen in het huis willen die namelijk de familie dwingen hun huis aan hen te verkopen.

Elders, in El-Khadr bij Bethlehem, pikten kolonisten donderdag zes dunam (0, 6 hectare) land in. Het betreffende land ligt tussen de nederzettingen Eliezer en Etzion in, meldde Ahmad Salah, de coördinator van het plaatselijke Volkscomité tegen de Muur en de Nederzettingen. Een week eerder werden van el-Khadr twee dunam afgepakt op een andere plaats, vlakbij de nederzetting Efrat. In augustus beplantten kolonisten vijf dunam land die zij in mei stalen van inwoners van El-Khadr.       

8 opmerkingen:

trees zei

""De Arabische site Arabs48 berichtte dat de kolonisten eerst met stenen en flessen gooiden"'


Tjonge , het is me allemaal maar wat!! Gekker moet het niet worden!!


En over de Arabische "Lente" waar de moslimarabieren doodleuk elkaars kinderen en bejaarden aan flarden schieten met duizenden tegelijk , ach daar praten we maar niet over.

Abu Pessoptimist zei

OK, ik doe het over, trees. Duizend jaar nadat de christenkruisridders tot hun knieën in het bloed van moslims en Joden stonden in Jeruzalem, 70 jaar nadat de christenEuropeanen elkaar met miljoenen tegelijk afmaakten, 30 jaar nadat Israel tussen de 10- en 20.000 moslims en christenen doodde in een zinloze oorlog in Libanon - en terwijl itussen in Syrië een burgeroorlog woedt waarin over de 20.000 moslims, en christenen zijn omgekomen - gaan Joodse kolonisten onvermoeid door met het terroriseren en roven van bezit van islamitische en christelijke inwoners van de Westoever, die - ondanks het feit dat de internationale juridische regels dat uitdrukkelijk voorschrijven - daartegen geen enkele steun en bescherming kunnen verwachten van de Joodse bezettingsautoriteiten.
Zo beter, trees?

trees zei

Bespaar me je domme gezwam over de kruisridders, iedereen weet zo langzamerhand dat dit grotendeels geen christenen waren en dat ze zich kwamen beschermen tegen moslimbarbaren die joden en christenen en masse aan het vermoorden waren.

Abu Pessoptimist zei

trees, misschien moet je, als je weer eens langs een boekhandel komt, een geschiedenisboek kopen dat wèl deugt.
Kijk om te beginnen hier even:
http://www.awesomestories.com/flicks/kingdom-heaven/kingdom-of-jerusalem

trees zei

Ik moet zeker vertrouwen hebben in jouw linksextremistische racistische haatzaaiboekjes ??

Nee, dank je wel

Abu Pessoptimist zei

Nee, doe maar niet, trees. Kijk er de bibliotheken maar niet op na. Wetenschap is immers linksextremistische haatzaaierij.

Anoniem zei

Gisteren een boekpresentatie bijgewoond van professor Nurit Peled-Elhanan, zeer verhelderend hoe zij uitlegde hoe het Israelisch onderwijs vol met haat en racisme zit. Begrijpelijk dat kolonisten en militairen de Palestijnen zo aanvallen en behandelen. Het is niet zoals Joel Voordewind zegt, hij zegt dat juist het Palestijnse onderwijs vol met haat zit. Deze boeken worden niet in Palestina gedrukt, geschreven maar in het buitenland onder toeziend oog van Israel.
gr. Jose

Jominee zei

trees,
De mensen die op kruistocht gingen waren grotendeels geen ridders, maar gewone christenmensen (monniken, arbeiders, boeren, kinderen zelfs). Merendeels vrome christenen. Tegelijk ook heel gewone mensen, die niets menselijks vreemd was, en die dus onderweg de vreselijkste dingen deden, zoals joodse gemeenschappen uitmoorden, evenals trouwens de christelijke inwoners van Jeruzalem. Want ja, al die oosterlingen zagen er hetzelfde uit.

De kruistochten werden uitgeroepen door paus Urbanus II in een poging om a. het Heilige Land te bevrijden van de Saracenen en b. de interne politieke en militaire spanningen in Europa een uitlaatklep te geven 'ver weg'.

In veel gevallen zeker niet 'christelijk', maar wel degelijk een onderneming van de westerse christenheid.

Israelische militairen schieten jonge moeder dood in Jenin

De begrafenis van Dalia Samoudi (Foto via Twitter)   Een jonge Palestijnse vrouw is vrijdagmiddag bezweken aan een schotwond die zij die mor...