donderdag 8 augustus 2019

Onbekenden doden Israelische soldaat

Dvir Sorek
Onbekenden hebben woensdagavond een Israelische soldaat gedood die woonde in de nederzetting Ofra op de Westoever. Het was de 19-jarige Dvir Sorek. Zijn lichaam werd donderdagmorgen gevonden niet ver van een andere illegale nederzetting. Migdal Oz, waar hij een leerling was van de yeshiva (religieuze school), zo maakte het Israelische leger bekend.Hij was gedood met messteken.
Militairen, politie en de geheime dienst Shin Bet zijn een klopjacht begonnen naar de dader(s). Het Israelische leger onderzoekt  of hij mogelijk werd gedood bij een uit de hand gelopen poging om hem te ontvoeren. Er wordt vanuit gegaan dat hij in een auto is getrokken en dat zijn lichaam later langs de weg is gedumpt. Volgens de autoriteiten was Sorek naar Jeruzalem gegaan om boeken te kopen voor zijn rabbijnse leermeesters. De familie maakte woensdagavond zijn vermissing bekend.

Geen opmerkingen:

Israeli's doden kolonel van de inlichtingendienst

Ahsraf Ibrahim   Een kolonel van de Inlichtingendienst van de Palestijnse Autoriteit en oud-gevangene is maandagmorgen bezweken aan de verwo...