zondag 18 augustus 2019

Drie doden in Gaza bij Israelische beschieting

(Foto IMEMC)
Een Israelische beschieting heeft zaterdag drie Palestijnen in Gaza gedood. Een vierde werd ernstig gewond. Volgens Israel was de beschieting een antwoord op het feit dat er drie raketten waren afgeschoten op Israel. De woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza, al-Qidra,  idnetificeerde de drie als Mhamoud Adel al-Walaidah(24), Mohammed Farid Abu Namous(27) en Mohammed Samir al Taramisi (26). Hun dode lichamen waren zondagmorgen afgeleverd bij het al-Andalusi ziekenhuis in Gaza.
Het Israelische leger meldde zaterdagavond dat een helikopter en een tank het vuur hadden geopend op ''onbekende verdachten'' in de buurt van het grenshek op de grens van Gaza en Israel. Geen van de gewapende groepen heeft tot nu toe commentaar op de beschietingen geleverd. Ook Hamas deed er het zwijgen toe.
Vrijdag werden bij de 70ste demonstratie in het kader van ''de Grote Mars van de Terugkeer'' 66 Palestijnen gewond, meldde de mensenrechtenorganisatie Palestinian Center for Human Rights (PCHR). Onder hen waren tenminste 20 kinderen, drie vrouwen en een paramedische hulpverlener. Negenentwintig van de gewonden werden getroffen door scherpe munitie. Twee van hen verkeren in levensgevaar.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...