vrijdag 16 augustus 2019

Politie Jeruzalem doodt jonge Palestijnse aanvaller

Still van bewakingsvideo met daarop de twee aanvallers die de politie naderen. (Foto Electronic Intifada)

Een Palestijnse puber is donderdag in Jeruzalem gedood en een kameraad van hem zeer ernstig gewond bij een aanval op Israelische politiemannen bij de zogenoemde ''Poort van de Keten'' (Bab al-silsila)die toegang geeft tot het terrein van de Aqsa moskee.  De twee vielen aan met een mes. De gedode jongen werd door de politie geïdentificeerd als de 17-jarige Nassim Abu Rumi. De andere was de 14-jarige Hamoudeh al-Sheikh. Een 40-jarige politieman raakte niet vreselijk ernstig aan de borst gewond. Op een bewakingsvideo van het incident is te zien hoe een agent doorgaat met vuren met zijn pistool op een jongen die al op de grond ligt.
Ook omstanders raakten gewond. Een wachter van de Waqf, Imran Rajabi, liep een kogelwond op in zijn dij. De Rode Halve Maan voerde hem af naar een ziekenhuis, De Rode Halve Maan mocht de twee aanvallers niet benaderen van de Israeli's.
Na het incident werden alle toegangen tot de Aqsa moskee gesloten, zodat het avondgebed door niemand kon worden bijgewoond. Mensen die zich al op het terrein van de moskee bevonden werden door de Israelische politie met geweld verwijderd.   

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...