zaterdag 31 augustus 2019

Weer dode bij demonstratie in Gaza

Een 25-jarige man uit de Gazastrook is zaterdag overleden als gevolg van een schotwond die hij opliep tijdens de jongste ronde van demonstraties in het kader van de Grote Mars van de terugkeer.  Badr Eddin Musa, 25, werd vrijdag in kritieke toestand naar het Europese Ziekenhuis gebracht, nadat hij ten oosten van Khan Younis door Israelische soldaten was neergeschoten. Hij is daar overleden. 
Musa was één van de 94 gewonden die er vrijdag vielen, van wie 44 door scherpe munitie. Onder hen waren 25 kinderen, twee vrouwen, twee journalisten en twee medische hulpverleners.  
Sinds de demonstraties eind maart in 2018  begonnen, zijn nu tenminste 313 Palestijnen door Israelisch geweld gedood. In de afgelopen maand was er ook een drietal pogingen van mensen in Gaza om aanvallen op Israelische militairen  bij het grenshek te ondernemen. Daarbij werden in totaal nog eens acht Palestijnen door de Israeli's doodgeschoten. Deze acties waren individuele ondernemingen, die niet door enige Palestijnse organisatie werden gesteund. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Interessant ?
https://wearenotnumbers.org/home/Story/still_marching_great_return_march_Gaza

Herman

Meir zei

Fake, Hijmans

De 'reddingsbrigade' stond te wachten op het sein


https://twitter.com/ArshiMisha/status/1167779955414945794/video/1

Weer Hamaspropaganda door jou verspreid

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...