donderdag 1 augustus 2019

Broer van door Israeli's gedode invalide uit Gaza komt om bij aanslag

Fadi Abu Salah (foto Electronic Intifada)

Een jonge Palestijn is donderdagmorgen door het grenshek rond de Gazastrook geglipt en heeft aan de Israelische kant van de grens een vuurgevecht gevoerd met Israelische militairen. Daarbij raakten drie Israeli's gewond: een Israelische officier raakte matig gewond, en twee soldaten licht. De Palestijn, die was gekleed in het uniform van de strijders van de Ezzedin al-Qassam-militie, de militie van Hamas, werd gedood. Zijn lichaam werd in beslag genomen.
Hani Abu Salah
Hij werd door Palestijnse bronnen geïdentificeerd als de 29-jarige Hani Abu Hassan. Voordat iemand nu gaat concluderen dat dit weer eens de bloeddorst van de leden van de (''terroristische") organisatie Hamas aantoont, is het misschien zaak iets meer over de familie Abu Salah te vertellen. Met name over Hani's broer Fadi. Deze Fadi verloor beide benen in een Israelisch bombardement in 2008, het jaar waarin de bloedige invasie van december 2008-januari 2009 plaatsvond met ruim 1.500 doden.
Deze Fadi nam tien jaar later, in een rolstoel, deel aan de demonstraties van de "Grote Mars van de Terugkeer''. Op 14 mei 2018 werd hij tezamen met (uiteindelijk) meer dan 60 andere Palestijnen door de Israeli's doodgeschoten, toen die protesten hevig waren, doordat ingevolge een beslissing van president Trump, de Amerikaanse ambassade toen uit Tel Aviv naar Jeruzalem was verhuisd.Ik heb destijds het dodental van die dag nog vermeld, toen ik net terug was van een wandeltocht in Marokko. Maar het feit dat onder die doden ook een man in een rolstoel was, heb ik toen gemist. Bij deze vermeld ik het dus alsnog en het verklaart misschien iets van de wraaklust van zijn nu gesneuvelde broer Hani.
 Fadi Abu Salah was overigens niet de enige of eerste rolstoelgebonden demonstrant die door Israelische scherpschutters naar de andere wereld werd geschoten. Hetzelfde lot overkwam in december 2017 ook Ibrahim Abu Thurayya. Ook hij verloor zijn benen in 2008/2009 en zat in een rolstoel. En ook hij werd doodgeschoten bij een demonstratie tegen de beslissing van Trump om de ambassade te verhuizen.

2 opmerkingen:

Meir zei

Dit bericht laat weer zien waarom jij volslagen ongeloofwaardig bent en geen journalist bent. Je schrijft namelijk dat de rolstoeler, een Hamas-aanhanger invalide werd door toedoen van Israel, wat ten eerste al niet waar is, want je draait oorzaak en gevolg om. De Gazastrookterroristen vallen aan, Israel verdedigt zich. Dat is je eerste leugen. De tweede is je bewering van een vreedzaam protest, dit schrijf je steeds al worden velden afgefakkeld in Israel door de terroristen en worden aanvallen uitgevoerd. De invalide sterft bij de 'protesten' en warempel dat is de schuld van Trump (dat zegt geestelijk gestoord links ook over de recente aanslagen in Amerika). Nou is broer dood en zie, Hijmans heeft alweer een excuus waarschijnlijk dood broer wreken, wat mislukt. De antisemiet sneuvelt maar jij bent weer in tranen. En kijk nou toch eens, een andere rolstoelterrorist werd ook al dood geschoten. Ja, Hijmans, dat gebeurt met terroristen, ook al zit dit uitschot in een rolstoel.

Wat ik al eerder zei, je bent in dienst van de propagandamachine van Hamas en niet objectief wat natuurlijk niet kan want je haat Israel en de bevolking.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Je redenering geeft een prachtig beeld van de hermetische hasbara-logica waarvan Israel en Israel-fans zich bedienen om alles wat Israel doet recht te praten. Joden zijn goed en daarom slachtoffer, nooit dader. Israel is Joods en daarom ook goed. Israel kan dus nooit onschuldige mensen doden. Zij die worden gedood zijn daarom per definitie schuldig, daders, terroristen. Israel strooit kwistig met bommen en raketten bij zijn invasies en schiet in vredestijd bosjes mensen dood aan de grens, maar gelukkig blijken zij altijd (ook de kinderen, bejaarden, invaliden, verplegers en journalisten) allemaal schuldige terroristische mensen te zijn.

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...