zaterdag 10 augustus 2019

Israelische militairen doden vier Palestijnen bij de grens met Gaza, onder wie drie leden van Hamas

Leden van de Golani Brigade van het Israelische leger hebben zaterdagmorgen vroeg vier Palestijnen gedood in de buurt van de grens tussen Gaza en Israel ten oosten van Deir Balah. Volgens een legerwoordvoeder waren de vier van plan een gewapende aanval uit te voeren in Israel. Het leger verspreide foto's van de wapens waarmee zij bewapend waren om dit verhaal te staven. Vervolgens werden artillerie-aanvallen uit gevoerd op een post van Hamas bij Deir al-Balah.
 Bronnen de in de Gazastrook bevestigden dat het leger op Palestijnen had geschoten maar konden niet bevestigen hoe hun situatie was en om hoeveel mensen het ging. Zij waren door de dreiging van het Israelische leger niet in staat in het gebied te komen. De Israelische site YNet news van Jediot Ahronot had echter een aanvulling: volgens de krant hadden bronnen in de Gazastrook gemeld dat het ging om drie mannen van de militaire eenheid van Hamas, de Ezzedin al-Qassem militie, die probeerden een vierde man tegen te houden die van plan was een aanval uit te voeren in Israel. Deze vierde man zou lid zijn van een salafistische groepering in de Strook. De militairen van de Israelische Golani-Brigade schoten echter allee vier dood. Niemand van de Israeli's raakte gewond.

Volgen YNet ging het bij de leden van Hamas om Abdullah Hamaida (21), Abdullah al-Ghari (19) en Ahmed Adini (20). De Palestijnen meldden nog niets over hun identiteit. Er was alleen een duistere verklaring van een woordvoerder van Hamas, Abdel-Latif al-Qanw'a, dat Israel de gevolgen zal moeten dragen van de woede van de jongeren in Gaza.
Israel schoot kort geleden ook een ander lid van Ezzedin al-Qassem dood die probeerde iemand tegen te houden die de grens over wilde. Israel bood later excuses daarvoor aan om een dreigende escalatie af te wenden.

Geen opmerkingen:

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...